Eva T. (Evulqa) ID 33802 |
 |
Oblasť: Košice |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 28.1.2008 |
Naposledy: 9.6.2021 21:23 |
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
Zapečená červená šošovica so zemiakovou kašou : aj do 90 DD
[ recept č. 8089 zo dňa 20.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
150g červenej šošovice, 1 mrkva ,1 pertžlen, 1 cibuľa, alebo pór, 1 kg zemiakov, maslo mlieko na zemiaky, 1 PL oleja, 2 stúčiky cesnaku, 500ml bujónu, 50-100g mrazeného hrášku, posekaná petržlenová vňať, 100g strúhaného syra, ale nie pre 90DD, na dochutenie šošovice a zemiakov môžme použiť bylinky a koreniny podľa vlastnej fantázie, ja som dochucovala len soľou a ml. č. korením
POSTUP PRÍPRAVY
inšpirovala som sa českým mmb a trochu som som si recept prispôsobila pre 90 dňovku ( škrobový deň ), viac v postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
najprv dáme variť na kocky narezané zemiaky do osolenej vody a nahrubo nastrúhame mrkvu a petržlen
![]()
pór nakrájame na polmesiačiky, alebo cibuľu na menšie kúsky
![]()
nakrájame aj cesnak
![]()
na oleji podusíme pór, mrkvu a petržlen, po chvíli pridáme nakrájaný cesnak
![]()
potom šupneme šošovicu
![]()
zalejeme bujónom, od bodu varu dusíme 10 minút
![]()
keď máme skoro odparený bujón pridáme rozmrazený hrášok a varíme asi 2-3 minútky, môžeme ochutiť rôznym korením, alebo bylinkami
![]()
medzi tým sa nám uvarili zemiaky, tie scedíme, popučíme, vyšľaháme s maslom a mliekom, ochutíme soľou korením, alebo podľa vlastnej fantázie a vmiešame posekanú petržlenovú vňať..... doplňujem : do 90 dňovky maslo rastlinné a mlieko sojové
![]()
do zapekacej misy dáme šošovicovú zmes a na ňu navrstvíme zamiakovú kašu, dáme do rúry na 25-30 minút, syr zapekáme len 5 minút, len ak ho použijeme
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
zuzana m. (majkutka) ID 89038 (13.1.2012, 10:15) |
super recept!!! velmi nam chutilo mnam mnam dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Natalia L. (Natinka22) ID 86833 (29.6.2009, 18:02) |
Receptik vyzera super, akurat idem zapekat  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marcela C. (rimanka) ID 30558 (17.3.2009, 13:23) |
Tento recept je chutny a najma syty , zjedla som asi polovicu taniera a mala som dost , a takisto moj dietujuci manzel. na druhykrat som si recept trocha upravila a zjednodusila postup. Kupila som mrazenu zeleninu, sampinony a zemiaky som robila osobitne ako prilohu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.3.2009, 19:39) |
to ma teší, že chutí tieto zapekané jedlá sú vynikajúce v tom, že sa dajú do nich meniť rôzne ingrediencie a vždy je to niečo iné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (21.10.2008, 9:53) |
Zaujímavý recept. ďakujem za inšpiráciu, chystám sa to urobiť v sobotu - u manžela si zase šplhnem, miluje tieto zapekané zeleninové jedlá.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.10.2008, 19:17) |
to je super, keď môžme našim papkáčom ulahodiť , prosím daj vedieť ako chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.10.2008, 9:50) |
Taketo zeleninove dobroty ja mam velmi rada.Sosovicka cervena sa asi uvari rychlejsie nez ta obyc,vsak? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.10.2008, 19:16) |
áno Lubka, červená šošovica je hotová raz dva mala som tušák , že tebe padne do oka tento recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.10.2008, 23:05) |
Draha, maslo a mlieko v skrobovy den? No, nakyp vyzera lakavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (21.10.2008, 7:35) |
maslo rastlinné ( trošku sa môže ) a mlieko sojové len to doplním do receptu pre 90dňovku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Estera L. (saxinka) ID 14692 (20.10.2008, 20:37) |
už ho mám v oblúbených  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |