. .. .. .. .. .. .
. .

Zeleninovo-hubové rizoto - RECEPT 7989

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

RYŽA A CESTOVINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)


Zeleninovo-hubové rizoto


[ recept č. 7989 zo dňa  ]


Zeleninovo-hubové rizoto


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g guľatozrnnej ryže, 4 polievkové lyžice oleja, 250 g predvarených húb, ½ väčšej cibule, 1/2-3/4 sáčka mrazenej zeleniny (z cca 350 g balenia) , 2 rovné polievkové lyžice vegety, trošku mletej rasce, štipka mletého čierneho korenia, ½ mokka lyžičky kari korenia, 6 dl vody na zaliatie ryže

POSTUP PRÍPRAVY

***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Na oleji speníme cibuľu dosklovita, pridáme predvarené /alebo zmrazené/ huby, podlejeme troškou vody, podusíme, pridáme vegetu, rascu, korenie a dodusíme, dokiaľ sa neodparí voda.


Ryžu preberieme (na rizoto používam guľatozrnnú, viac nám chutí a je šťavnatejšie), opláchneme, aby stekala číra voda, dáme do misy, pridáme zeleninu,


ja som použila teraz zmes hrášku, mrkvy, kukurice


udusenú hubovú zmes


premiešame, zalejeme vodou. Môžete pridať zopár koliesok póru alebo mladej cibuľky. Dáme do mikrovlnky na cca 9-10 min. (záleží od výkonu mikrovlnky) odokrytú na plný výkon, funkcia ohrev. Potom misu zakryjeme a znova necháme na ten istý čas ohrievať. Vypneme a necháme dôjsť. Môžete si rizoto pripraviť aj v rúre - nádobu zakryjeme pokrievkou hneď na začiatku a udusíme na cca 190-200° C približne 20 min.


Môžete dochutiť strúhaným syrom.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Buchty na pare | Zeleninovo-hubové rizoto | Jablkové rezy s orechami a makom >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Magdalena K. (baby2005) ID 1706, mimibazar.sk/baby2005 (8.9.2011, 13:15)
No idem sa do neho pustit. (jidlo)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika S. (finka) ID 64179 (21.10.2008, 11:06)
Nóóóó, vyskúšame určite aj my...
Vyzerá to eňo ňuňo.
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.10.2008, 19:24)
:-) Ďakujem Marika, vyskúšajte a dajte potom vedieť, či chutilo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (17.10.2008, 19:31)
Milujem toto rizotko. (pl)By som si hned dala. (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (18.10.2008, 8:57)
(Y) Janka, u nás má prednosť pred mäsovým (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu