
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Filety plnené pomarančom + ryžový pomarančový šalát[ recept č. 787 zo dňa 2.1.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ŠALÁT: vrecko sáčkovej ryže * trocha olivového oleja * soľ * 2 pomaranče * kyslá smotana * citrónová šťava * ak chcete, aj sparené hrozienka * lyžica medu - nemusí byť * FILETY: rybie filetky * soľ * hladká múka * korenie na ryby * citrón * olivový olej * pár plátkov pomaranča * VERCAJCH: špáradlá POSTUP PRÍPRAVY Medzi sviatkami som robila aj toto v našej zemepisnej šírke netradičné vianočné jedlo, ale kombinácia ryže, rýb a ovocia nám naozaj sekla. Recept som "čmajzla" z jedného zahraničného časopisu, trocha som sa ho pravdupovediac obávala, ale nakoľko sme doma ochutnávači všetkého možného, tak som sa do neho pustila. Z vlastnej skúsenosti odporúčam sladké pomaranče zbavené bielej dužiny, ktorá býva dosť horká a do mäkka uvarenú ryžu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Rozmrazené filety zbavte prebytočnej vody, rozložte si ich na tácku a na jednu stranu dajte tenký plátok pomaranča. ![]() 2. Oba konce spevnite špáratkom. ![]() 3. Osoľte morskou soľou. ![]() 3. ... a pofŕkajte citrónom. ![]() 4. Plnené filetky obaľte v hladkej múke zmiešanej s korením na ryby a vysmažte na olivovom oleji. K týmto rybkám sa výborne hodí ryžový šalát s pomarančami, tu je recept: ![]() 5. Uvarený sáčok ryže polejte trocha olivovým olejom a nechajte vychladnúť. Ryža by mala byť sypká, kyprá, mäkká a nemala by sa lepiť. ![]() 6. Na ryžu postrúhajte umytú pomarančovú kôru, ![]() 7. pokrájajte 2-3 pomaranče, ![]() 8. Zmiešajte ryžu s kôrou, pomarančami, kyslou smotanou a ochuťte. ![]() 9. .... osoľte morskou soľou .... ![]() 10. ... ocitrónujte..... ![]() 11. ... a ja som pridala aj lyžicu medu - pomaranče boli trocha kyslasté, tak som ich zjemnila medom. Nechala som ho odstáť asi hodinku pri izbovej teplote a potom sa celý SÁM zjedol :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |