. .. .. .. .. .. .
. .

Torta - RECEPT 7785

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 17155 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)


Torta


[ recept č. 7785 zo dňa  ]


Torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorový korpus: 4 vajíčka , 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 220 g práškového cukru, 150 ml oleja a 100 ml horúcej vody. Pecieme pri 150°C viac ako hodinu, treba to sledovat. Krém vanilkový: 200g masla,3 PL cukru a vanilkový puding pripravený podľa návodu. Krém kakaový: 200g masla,3 PL cukru a kakaový puding pripravený podľa návodu. Falošný marcipán podľa Lucia G. (Luliky) ID 9334

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Postup: vajíčka si rozdelíme na bielka a žĺtka. Bielka vyšľaháme a polovicou cukru na sneh, hneď nato vymiešame žĺtka s druhou polovicou cukru, pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a nakoniec opatrne vmiešame sneh. Jednu tretinu cesta si necháme a pridáme do nej kakao.
Do vysypanej formy lyžicou opatrne dávame 1 PL kakaového cesta a 2 PL bieleho cesta.
Pokračujeme, kým neminieme všetko cesto.
Medzitým si podľa návodu uvaríme obidva pudingy.
Opatrne ich vmiešame do vyšľahaného masla s cukrom. Máme hotové dva krémy.
Celkom vychladnutýy korpus prekrojíme na tri časti.
Spodný plát natrieme džemom, u nás to bol jahodový džem.
Poukladáme banány a vrch potrieme kakaovým krémom.
Prikryjeme ho ďalším plátom, natrieme džem a biely krém.
Položíme posledný plát a vrch aj boky potrieme zvyšným krémom, teraz som už zmiešala aj kakaový aj biely krém.
Pripravíme si poťahovaciu hmotu. Vyvaľkala som ju cez sáček, vôbec sa potom nelepí a je krásne lesklá.
Opatrne ju prenesieme na tortu a pekne ju obalíme. Potom už len dozdobíme a hotovo.
A oslava môže začať.
...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Praženicová plnka plnená párkom | Torta | Papučky pre nášho super suseda :-))) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
veronika f. (wewulka17) ID 60873 (25.11.2008, 21:05)
Môžem sa opýtata tá hmota keď je vyválkana a prenáša sa na tortu netrhá saaa?????? ...... dakujem
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (7.1.2009, 14:13)
Ahoj Veronika, tá hmota je robená z celého balíka cukríkov, mne sa netrhala. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Judita V. (judita1) ID 11942 (11.12.2008, 20:37)
tak to by som tiež rada vedieť *-) chystám sa takú upiesť :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (7.1.2009, 14:13)
Ahoj Juditka, mne sa netrhala,bola dosť hrubá. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana K. (janka101) ID 62157 (4.11.2008, 17:03)
|:o) |:o) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (12.11.2008, 11:25)
Janka ďakujem. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (9.10.2008, 7:50)
veľmi pekná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (9.10.2008, 8:59)
Ivetka ďakujem. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (8.10.2008, 22:55)
Andrejka, keď vymiešam bielka s cukrom a žltka s cukrom, potom to spojim do jedného a tak pridávam olej a ostatok.... *-), však?
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (9.10.2008, 8:59)
Maťka presne, ako napísala filmuška... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (9.10.2008, 0:42)
zltky, olej, vodu, muku a az nakoniec sneh
ODPOVEDAŤ
Martina P. (rikinka) ID 16490 (9.10.2008, 11:05)
;-) ;-), jasné, ved aj je napísané, že nakoniec dáme sneh, noo, asi bolo veľa hodín už :-p.
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (9.10.2008, 11:17)
Maťka nevadí +o( to sa stáva aj mne... ;-) (H)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (9.10.2008, 8:57)
Filmuška ďakujem............ (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (10.10.2008, 22:51)
nie je za co (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (8.10.2008, 20:15)
Zlatko ďakujem. :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Keby si vedela, ako som sa s tou pondenou mašľou natrápila... ;-) (H) ;-) vieš mala som super asistenta a ten všetko vedel najlepšie. (Z) (child7) Keď budeš chcieť rada Ti ho požičiam, aj zadarmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!Takého isto nikde nenájdeš. (pst) :-D :-D (pst)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (8.10.2008, 19:12)
Aďka, podarila sa Ti kráááááááááásna. (^) (^) (^) (^) (^) Zaslúžila si ju vôbec obdarovaná? ;-) ;-) ;-) :-# (pst) (L) Tá mašľa je krásna. Naposledy som ju tiež chcela robiť, ale akosi sa mi nedarilo udržať ju v kope, tak som spravila obyčajnú. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (8.10.2008, 13:23)
Dôkaz že i v jednoduchosti je krása! Andrejka pekná (^) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (8.10.2008, 13:53)
Miladka ďakujem. (L) (F) (L) (F) (L) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela V. (misik) ID 5014 (8.10.2008, 13:01)
Andrejka, ako dlho sa korpus piekol a na akej teplote?
ďakujem veľmi pekne
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (8.10.2008, 13:03)
Miška piekla som ho pri teplote 150 stupnov a asi 45 minut, treba to sledovať. Korpus je super. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana L. (STING) ID 9639 (8.10.2008, 12:58)
Jednoduche,ale velice pôsobivé (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (8.10.2008, 13:04)
Jani ďakujem. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (jahal) ID 40929 (8.10.2008, 11:49)
(radost) (radost) (radost) Milé, jednoduché, proste eňoňuňo.
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (8.10.2008, 12:56)
Janka ďakujem. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu