Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Martina P. (Mata74) ID 9033 |
Oblasť: USA |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 2.12.2006 |
Naposledy: 19.4.2011 2:10 |
Aktualizácia: 24.3.2009 0:10 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Zazvorovo-tekvicovy chlebicek
[ recept č. 7594 zo dňa 29.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
21/2 pohara hladkej muky, 1 pohar hnedeho cukru, 1 pohar obyc. jemneho krystaloveho cukru, 3/4 pohara roztopeneho masla, 3 vajicka, 2 CL zazvoru, 2 CL prasku do peciva, 1 3/4 pohara tekvicove pyre (z plechovky) za hrst sekanych orechov, hrozienka, prip. ine susene ovocie
POSTUP PRÍPRAVY
ak ste este neprisli na chut peceniu s tekvicou, nevahajte.... kolace z tekvice su vlacne a stavnate....priebezne sa pokusim nahodit aspon zopar mojich oblubenych.....konkretne na tento recept nepotrebujete ani mixer....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
a tu je uz spominane tekvicove pyre, pravdepodobne ho najdete v obchode medzi prisadami na pecenie (cerstvu tekvicu skoro nikdy do kolacov nepouzivam, kolace sa mi zle prepekaju a su "mokre")
![]()
v jednej miske zmiesajte vsetky suche prisady (okrem cukru).....
![]()
v druhej vsetky mokre a cukor (hnedy aj biely)....
![]()
suchu zmes pridajte do mokrej, jemne a kratko premiesajte iba dokial sa zmes spoji.....
![]()
ak pridavate orechy, alebo hrozienka pridajte ich teraz.....
![]()
zmes rozdelte do formy, mal by vam vyjst bud 1 vacsi chlebicek, alebo dva mensie, mne ostalo na par minimuffin.....pecte na 180 stupnov cca 50 minut - treba vyskusat sparatkom.....
![]()
po vychladnuti popraste praskovym cukrom, alebo polejte cukrovou polevou.....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (10.10.2009, 13:50) |
Včera som ho piekla, je výborný, ďakujem za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (upravené 10.10.2009, 17:02) |
Na jeseň upečiem tekvice a rozmixovanú dužinu pobalíčkujem do mrazáku v množstve, aké ide do receptov. Konzervy s tekvicovým pyré občas mávajú v Tescu. Býva v regáli s exotickými prísadami kde sú ázijské, mexické a iné pre slovenskú kuchyňu neobvyklé ingrediencie. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Č. (ZuzulienkaC) ID 30772, mimibazar.sk/zuzulienkac (13.2.2009, 16:54) |
matka, a co sa stane,ked spojim vsetko naraz bez ohladu na to ci je to sucha alebo mokra prisada?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Estera L. (saxinka) ID 14692 (1.10.2008, 21:25) |
babenky, kto objavi na Slovensku tekvicové pyré -dajte vedieľ  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata74) ID 9033 (1.10.2008, 21:28) |
sorry, nevedela som, ze na Sk nedostat tekvicove pyre no zase som o nieco mudrejsia....... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Estera L. (saxinka) ID 14692 (upravené 2.10.2008, 18:47) |
ja to pyre nahradim s tekvicou hokaido alebo jej podobnými tekvicami |
ODPOVEDAŤnahlásiť |