Ivana N. (imogen) ID 14068 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)
Moja úplne prvá prvotinka
[ recept č. 7571 zo dňa 27.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mramorový korpus,
parížsky čokoládový krém,
falošný marcipán
a super kamoška luliky ID 9334
POSTUP PRÍPRAVY
vo štvrtok sme si upiekli korpus, uvarili krémik a vypracovali marcipán. v piatok sme vyšlahali krém, naplnili ním korpus a potiahli marcipánom a ozdobili a v sobotu sme oslavovali a všetko zjedli :-))))
KORPUS: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 vajcia, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml vriacej vody, kakao
FALOŠNÝ MARCIPÁN: 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom.
PARÍŽSKY KRÉM: 300 g čokoládky na varenie, 5 dcl smotany na šľahanie, 125 g práškového cukru, 125 g masla - všetko spolu uvaríme nad parou deň vopred, dáme do chladničky a na druhý deň vyšľaháme
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
tak tuto sa lialo cesto na mramorový korpus |
|
keď sa nám už korpus piekol, vypracovali sme si falošný marcipán |
|
základný |
|
a prifarbený |
|
to už je upečený a prekrojený korpus... |
|
natretý perfertným lekvárom zo žltých sliviek... |
|
a na to krém... |
|
a to už je natretá torta aj po bokoch, nachystaná na potiahnutie. teraz ju pekne odložíme do chladničky... |
|
tu už máme vyvalkaný marcipán... |
|
takto sme ho pekne položili na tortičku a poodkrajovali kraje... |
|
čo nám zostalo, to sme pekne zastrčili pod tortu... |
|
asi takto... |
|
potom sa už začalo pracovať na ozdobkách... |
|
ozdobky... |
|
a ešte ozdobky... |
|
a hotové ozdobky... |
|
a začali sme ukladať na tortičku... |
|
a nakoniec uviazali mašličku... |
|
a potom takto pekne spapkali... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:35) |
Príjemný dobrý deň. Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ! |
ODPOVEDAŤ |
| Martina Š. (Tinuška :)) ID 158691 (14.10.2011, 11:27) |
Ahoj. Chcem sa ťa opýtať, že ako si taký krém penový spravil? Lebo ja som presne robila podľa tvojho receptu túto tortu dcérke..a nejak mi tá plnka nevyšla..bola tmavá a rýchlo sa topila..to jak si robila nad parou,tak si všetko naraz dala a tak miešala?a ako dlho?alebo ako si to vlastne robila..Poraď mi. Keď si na druhý deň vybrala ten stuhnutý krém,tak hneď si ho vyšľahala?alebo keď zmekol?Lebo mne dosť stuhol v chladničke.. Ale ako chuťovo bola výborná tá torta.. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (19.3.2011, 17:42) |
|
ODPOVEDAŤ |
Svetlana J. (Šmucik) ID 78229 (28.1.2011, 13:25) |
ahoj prosim ťa možem použit na marcipan aj mlieko z milk agra predajne ja mam to sušene červeny obal to je asi plnotučne vopred diki |
ODPOVEDAŤ |
| Gabika F. (copka) ID 27398, mimibazar.sk/copka (27.10.2009, 15:21) |
nádhera, v decembri má dcérka 10, tak chcem tiež urobiť takú nádheru, len neviem, či sa mi podarí , Ivanka, stačí mi marcipán na takúto tortu z množstva ako máš v recepte ? |
ODPOVEDAŤ |
Majka D. (Sophinka D.) ID 23949, mimibazar.sk/sophinkad (upravené 9.1.2012, 12:50) |
Ivanka dopadla vyyyborne ,vsetkym moooc chutila,no a ten parizsky krem nema chybu,este raz velka vdaka |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (12.2.2009, 17:41) |
Teším sa s tebou |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana H. (Tatula) ID 28854 (9.10.2008, 13:37) |
Ahojte, chystam sa piect svoju druhu tortu v zivote. Prva bola totalny nepodarok, ale to som este necitala recepty na MMB Dcerka o tyzden oslavuje 4 roky a ja uz 3 dni studujem recepty, nasavam rady, pikosky a finty - dufam, ze mi to pomoze. Vsetky torty su fantasticke Mam otazocku: pod marcipan si dala parizsky slahackovy krem - nepokazilo ti to marcipan - zda sa mi, ze som kdesi zachytila, ze pod marcipan nie je dobre dat tvarohovy alebo slahackovy krem, lebo sa to moze zacat roztekat alebo cosi podobne. Ake mas ty skusenosti? A prosim vas, to susene mlieko do marcipanu moze byt aj napr. dojcenske? Mame totiz 18 mes. konzumenta tohto mlieka a nechcem kupovat ine. Vdaka. Tana |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (9.10.2008, 16:19) |
Ahoj Táni, ja som tiež čítala o tom kréme, ale mne sa neroztekal. Ani pri prvej ani pri druhej tortičke. A s tým mliekom ti vážne neviem, vyskúšaj, možno sa bude dať použiť aj to potom daj vedieť ako to dopadlo. Držím pace, nech sa ti podarí. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína K. (katana) ID 41442 (8.10.2008, 21:42) |
je neskutočne krásna!!veľmi obdivujem |
ODPOVEDAŤ |
| Olga C. (Init) ID 46563 (2.10.2008, 19:15) |
Krásný a určitě moc jedlý dortíček |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (3.10.2008, 9:45) |
tak to bol , zjedol sa hneď... |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia B. (osiehniezdo) ID 46103 (2.10.2008, 9:34) |
Krááásna Aj ja sa chystam na moju prvotinku! Mohla by si mi napisat prosim recept na parizsky cokoladovy krem? Dakujem! |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (2.10.2008, 18:39) |
Jasnééé pridala som do postupu |
ODPOVEDAŤ |
| Erika P. (babulina21) ID 59418 (1.10.2008, 21:18) |
genialna,krasna |
ODPOVEDAŤ |
Martina K. (Bublinka333) ID 61346 (1.10.2008, 10:56) |
torta je krasna !! mam ale jednu otazku, neviete mi niekto poradit ako zafarbit marcipan na hnedo?mam iba zakladne praskove farby a ked som zafarbovala kakaom...bolo to slabo hnede..ja by som potrebovala potiahnut tortu tmavohnedym marcipanom. dakujem za radu! |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (1.10.2008, 18:09) |
Ahoj Martinka, ja som farbila kakaom a bolo to v pohode, tak ako vidno na fotkách. Ale dostať kúpiť hnedú aj gelovú farbu... |
ODPOVEDAŤ |
| Martina M. (Tinuša) ID 10023 (29.9.2008, 22:44) |
Krásna, a určite výborná... a môžeš aj na korpus receptík napísať? Ďakujééém. |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 23:11) |
Jasnééé, pridala som do postupu... |
ODPOVEDAŤ |
| | Lucia G. (Luliky) ID 9334, mimibazar.sk/luliky (29.9.2008, 19:33) |
už mám objednávku na takúto istú tortičku A taktiež sa tešíme na Barbinovskú pre Vikinku |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 19:50) |
super, kto si objednal? |
ODPOVEDAŤ |
| hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.9.2008, 11:30) |
ako sa robí falosný marcipán.? to je z cukríkou:..? |
ODPOVEDAŤ |
| hana d. (darius) ID 9529, mimibazar.sk/darius (29.9.2008, 11:29) |
ako sa robí falosný marcipán.? to je z cukríkou:..? |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (29.9.2008, 19:20) |
nie, to nie je z cukríkov... marcipán je z cukru, sušeného mlieka, medu a arómy, dole v komentároch je aj receptík... |
ODPOVEDAŤ |
helena m. (helenka57) ID 36632 (28.9.2008, 20:22) |
velmy pekna poprosila by som o recept na falošny marcipan dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Ivana N. (imogen) ID 14068, mimibazar.sk/imogen (28.9.2008, 23:19) |
FALOŠNÝ MARCIPÁN: 6 PL preosiateho práškového cukru, 1 PL medu, 4 PL sušeného mlieka, 1 PL oleja, 1 ČL mandlovej arómy - základná hmota, z nej si odoberieme potrebné množstvo a zafarbíme potravinárskym farbivom. |
ODPOVEDAŤ |
| Maria K. (ajam) ID 24788, mimibazar.sk/ajam (28.9.2008, 16:17) |
Peknučka,aj by som si dala |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 25 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |