Aneta S. (ssassanka) ID 40362 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Šalát Jamieho Olivera zo zelerových stúh
[ recept č. 7335 zo dňa 14.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 ošúpaná hľuza zeleru, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate (najlepšie plocholistej), 2 sardelky pokrájané najemno (mne sa bohužiaľ nepodarilo kúpiť, do čerta aj s hypáčmi), 2 vrchovaté PL kapár, 2 vrchovaté PL najemno nakrájaných nakladaných kyslých uhoriek, 5 PL kyslej smotany, 1 vrchovatá PL ostrej dijonskej horčice, 3 PL extra panenského olivového oleja, 2-3 PL červeného/sherry/bieleho vínneho octa (ja som dala biely vínny ocot), soľ, čerstvo zomleté čierne korenie (ja dávam čerstvo zomleté korenie štyroch farieb)
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je skvelý, pikantný a v našich zemepisných šírkach aj dosť netradičný šalát. Originálny recept, podľa ktorého som ho robila je na http://www.jamieoliver.com/recipes/soup-and-salad/ribbon-celeriac-salad . Určite zahoďte všetky predsudky voči surovému zeleru, je skvelý a vraj pre mužov je dobrý na potenciu! :-D
POSTUP: Vezmite si škrabku na zemiaky a "naplátkujte" pomocou nej zeler. Petržlenovú vňať otrhajte a posekajte nahrubo. Zeler, petržlen a ostatné suroviny zmiešajte, okoreňte a osoľte. |
 | Eva C. (ozembuch) ID 39351 (15.9.2008, 12:29) |
No ja som ho prave dojedla.A bol vynikajuuuuci.Ty pises,ze si nemala sardelky,ale musim podotknut,neviem si to bez nich predstavit,dodavaju tomu uplne super prichut.samozrejme,sto ludi,sto chuti.Ale,ODPORUCAM!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.9.2008, 12:42) |
Ved ja viem, urcite to bolo s tymi sardelkami fantasticke,,, ja som pobehala 2 hypermarkety a nic  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (14.9.2008, 21:25) |
uf, zase cista provokacia je pravda ze zeler chuti ako zemiaky? chutilo to tak zemiakovo, ci nie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (14.9.2008, 22:07) |
Ja neprovokujem! A zeler urcite nechuti ako zemiaky, teda surovy urcite nie! Mne chuti surovy zeler ako.... hm... k comu to prirovnat.... ako spojenie redkvicky a rukoly... asi...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (15.9.2008, 13:28) |
ale vyskusajte zeler nakrajat na hranolky a vysmazit/osmazit na oleji, vtedy to chuti ako hranolky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.9.2008, 13:44) |
bohuzial mam trochu problem s tepelne upravenou korenovou zeleninou. je to asi jedina ved ktora mi nechuti. ta sladkost tepelne upravenej mrkvy, zeleru alebo petrzlenu je pre mna kamenom urazu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.9.2008, 11:15) |
Ja si obcas robim stavu zo zelera a mrkvy alebo zo zelera a jablka.Zelerova stava s jablkom chuti ako oriesky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Aneta S. (ssassanka) ID 40362 (15.9.2008, 12:45) |
waw, zaujimave  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |