
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
GRILOVANIE |
Lucia G. (Luliky) ID 9334 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Marinády na grilované rezne[ recept č. 7224 zo dňa 8.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Grilované plátky mäsa budú jemnejšie, ak sa deň vopred alebo aspoň hodinu pred vlastnou prípravou naložia do marinády a niekoľkokrát sa v nej obrátia. Vhodné sú hovädzie, bravčové, jahňacie a hydinové stejky, karé a rezne, ako aj kuracie či morčacie prsíčka. Mäso krátko pred grilovaním dobre osušte, položte na naolejovaaný grilovací rošt, z obidvoch strán nechajte grilovať a pri každom obrátení potierajte pripravenou marinádou. Len čo sa na povrchu mäsa perlí číra mäsová šťava, posoľte ho a duchuťte zvyškom marinády a prílohami podľa vlastného výberu, napríklad šalátmi. POSTUP PRÍPRAVY Rozpočet na jednolivé marinády postačí na 4 veľké kusy mäsa po 150 g. Americká marináda na hydinu a bravčové mäso: 1 najemne nastrúhaná cibuľa, 4 lyžice oleja, 2 lyžice vínneho octu, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice pomarančovej šťavy, 1 lyžička worcesterskej omáčky, niekoľko kvapiek omáčky Tabasco, 1/4 lyžičky drveného oregana Papriková marináda na hydinu, bravčové a jahňacie mäso: 50 g cibule nakrájanej na tenké kolieska, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/4 l ťažkého červeného vína, 6 lyžíc oleja, 3 lyžice mletej červenej papriky, 1 lyžička drveného rozmarínu, štipka štipľavej papriky Ostrá sladká marináda na ryby: 100 g cibule nakrájanej na tenké kolieska, 1/4 l silného bieleho vína, 1/8 l sladkej sójovej omáčky, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 4 lyžice oleja, štipka cayenského korenia alebo niekoľko kvapiek omáčky Tabasco Bylinková marináda na stejky: 1/8 l červeného vína, 1/8 l oleja, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžica provensálskej koreniacej zmesi (rozmarín, majoránka, tymian, fenikel a pod.) |
![]() | hana h. (hankazk) ID 90615 (21.9.2010, 15:52) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:37) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:37) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:36) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |