. .. .. .. .. .. .
. .

Marinády na grilované rezne - RECEPT 7224

Lucia G. (Luliky) ID 9334
mimibazar.sk/luliky
Oblasť: Nitra
Telefon: 0918368198
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.12.2006
Naposledy: 4.4.2024 21:44
Aktualizácia: 17.12.2012 10:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 200
RODINNÉ FOTOGRAFIE 341
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 43
NÁVODY 0

GRILOVANIE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Marinády na grilované rezne


[ recept č. 7224 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Grilované plátky mäsa budú jemnejšie, ak sa deň vopred alebo aspoň hodinu pred vlastnou prípravou naložia do marinády a niekoľkokrát sa v nej obrátia. Vhodné sú hovädzie, bravčové, jahňacie a hydinové stejky, karé a rezne, ako aj kuracie či morčacie prsíčka. Mäso krátko pred grilovaním dobre osušte, položte na naolejovaaný grilovací rošt, z obidvoch strán nechajte grilovať a pri každom obrátení potierajte pripravenou marinádou. Len čo sa na povrchu mäsa perlí číra mäsová šťava, posoľte ho a duchuťte zvyškom marinády a prílohami podľa vlastného výberu, napríklad šalátmi.

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpočet na jednolivé marinády postačí na 4 veľké kusy mäsa po 150 g.

Americká marináda na hydinu a bravčové mäso:

1 najemne nastrúhaná cibuľa, 4 lyžice oleja, 2 lyžice vínneho octu, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice pomarančovej šťavy, 1 lyžička worcesterskej omáčky, niekoľko kvapiek omáčky Tabasco, 1/4 lyžičky drveného oregana


Papriková marináda na hydinu, bravčové a jahňacie mäso:

50 g cibule nakrájanej na tenké kolieska, 3 pretlačené strúčiky cesnaku, 1/4 l ťažkého červeného vína, 6 lyžíc oleja, 3 lyžice mletej červenej papriky, 1 lyžička drveného rozmarínu, štipka štipľavej papriky


Ostrá sladká marináda na ryby:

100 g cibule nakrájanej na tenké kolieska, 1/4 l silného bieleho vína, 1/8 l sladkej sójovej omáčky, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 4 lyžice oleja, štipka cayenského korenia alebo niekoľko kvapiek omáčky Tabasco


Bylinková marináda na stejky:

1/8 l červeného vína, 1/8 l oleja, 1 strúčik pretlačeného cesnaku, 1/3 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžica provensálskej koreniacej zmesi (rozmarín, majoránka, tymian, fenikel a pod.)
<< Grilované krídelká | Marinády na grilované rezne | Torta pre manželíka k 30.tim narodeninám >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
hana h. (hankazk) ID 90615 (21.9.2010, 15:52)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:37)
:-D
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:37)
(velikonoce16)
ODPOVEDAŤ
Lenka R. (VCELA333) ID 37587, mimibazar.sk/vcela333 (1.4.2010, 9:36)
(velikonoce10)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu