. .. .. .. .. .. .
. .

Ako Kristianko zachranil totalne pokazenu tortu.... - RECEPT 7119

Michaela K. (LondonKids) ID 11919
.
mimibazar.sk/LondonKids
Oblasť: ANGLICKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 21.2.2007
Naposledy: 24.4.2018 12:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 950
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 5
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Ako Kristianko zachranil totalne pokazenu tortu....


[ recept č. 7119 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Ako Kristianko zachranil totalne pokazenu tortu....


POTREBNÉ PRÍSADY

Mramorovy korpus....cokoladova plnka podla Vinky (Cokoladovo-bananova torta starej mamy), banany, jahody, kiwi, cukrova poleva hotova na valkanie, lentilky, farebne cukrove pera na pisanie, drobne cukrove ozdobky, atd....

POSTUP PRÍPRAVY

Maminky, nemala by som sa chvalit touto tortou, ale rada by som prispela aspon malou "inspiraciou", ako sa da zachranit uplne znicena torta. Nikdy predtym som tortu nepiekla, ale kedze na MMB vidim, ze pecu vsetky maminky o 106, nechcela som sa nechat zahanbit. Podotykam, ze mi vyroba tejto strasnej torty trvala presne 2 dni - popri inych povinnostiach a popri 2-rocnom, ktory chcel so vsetkym pomahat - a to tak, ze mi zacal papat korpus, kym som sa otocila....ze som mu dala miesat plnku a on si zobral lyzicku a s chutou sa do nej pustil....spapal mi jahody, co mali ist do torty, tak nam ocinko utekal kupit dalsie...atd atd atd. Korpusy som piekla dva, lebo boli tenke a chcela som viac vrstiev. Plnku som robila z 2nasobneho mnozstva, ale aj tak mi nevysla, tak som musela robit este jednu....nakoniec ked som bola uz totalne znicena, rozhodla som sa ulahcit si pracu a kupila som 1 kg uz hotoveho cukroveho potahu, ktory bolo treba len vyvalkat. Kedze bola torta ale prilis vysoka (banany som davala cele), vyvalkat som to musela na uplne tenucko....co bolo ale bohuzial osudove a pri zdvihnuti sa mi to trhalo....preto som ten potah na tortu vyslovene hodila a on sa mi kraaaaaasne roztrhal na kusocky.....valkat druhykrat som ho uz vsak nemohla, nakolko bol uz hnedy od cokolady....to uz bola polnoc a so slzami v ociach som poodtrhala zvysky potahu, ktore som zachranila a tie som ako zaplaty nacapala na diery na torte.... Vtedy som si prisahala, ze to bolo prvy a poslednykrat co som piekla tortu...Este aj tie drobne cukrove figurky sa nam polamali, takze na torte su iba ich odtrhnute hlavy....Ako tak som zacala ozdobovat vrch torty - cez slzy som si nevsimla, ze Kristianko zacal vpichovat po bokoch do torty lentilky. To uz som bola totalne na nervy a myslela som, ze celu tortu vyhodim z okna, ked zrazu Kristianko po vpichnuti dalsej lentilky nadsene zahlasil:"Kraaaasne ! Kraaaasne !" a vtedy som si uvedomila, ze to je JEHO narodeninova torta, ze jemu predsa nezalezi na tom, ci je dokonala alebo nie, hlavne ze je hrdy na to, ze pomaha a ze ho to naozaj bavi....preto som mu nechala v ozdobovani volny priebeh a tak je cela torta ponapichovana lentilkami a po celej torte sme pokreslili cukrovymi perami haky-baky, takze sme v podstate zakryli vsetky "zaplaty"....Ja som bola stastna, ze je Kristianko stastny a vlastne on celu tortu zachranil.....Najprv som sa sice zdrahala, ked ju chceli hostia vidiet, ale nakoniec ju kazdy pochvalil, ze je to velmi vesela detska torta a naozaj vsetky deti boli z nej nadsene....No a co ma nakoniec prekvapilo, ze sa aspon vnutri naozaj podarila a vsetko bolo tak ako malo byt, ked som tortu prekrojila....A chutila nam vsetkym....Preto maminky, ktore ste (nahodou, ak take ste) antitalenty na varenie a pecenie, kludne prenechajte zdobenie torty detickam, oni si hravo poradia, ako urobit z torty original.... ;-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Korpus este ako tak....nie su na nom este vidno diery, ktore hladny Kristianko vydlabal....


Povpichovane lentilky, pokreslene haky-baky (zakryvali sme "zaplaty") alebo len prazdne vpichy Kristiankovymi prstikmi....


Ozdobenie z druhej strany....veeeelmi neforemne boky.....cukrovy potah je na viacerych miestach v niekolkych vrstvach (to vtedy ako som ho hadzala na tortu)....


Aspon napisat meno sa mi ako-tak podarilo....aj to som si skratila na prezyvku...


Torta vnutri....takto som si ju nejak predstavovala....az na ten tenucky korpus....vyzera skor tigrovany ako mramorovy....


Vnutro....


Celkovy "dojem"


Hlavne ze oslavenec bol z torticky nadseny ..... a to je predsa najhlavnejsie.... ;-)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Ako Kristianko zachranil totalne pokazenu tortu.... | Kristiankova nocna torta :) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Emília M. (emily81) ID 26612, mimibazar.sk/emily81 (28.2.2016, 13:17)
|:o) nádherný príbeh O tom, že sa všetko dá zachrániť |:o) |:o) :-)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (Janti) ID 12967, mimibazar.sk/janti (27.2.2016, 7:56)
toto vidim prvy krat.....ze mas tu recept na Kiko tortu......krasna (zajic) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina G. (tequi) ID 26166, mimibazar.sk/tequi (24.6.2013, 15:30)
Úžasná torta, je hravá, farebná, detská, milá, proste taká, ako má byť pre detičky. Len tak ďalej. Tvoj (child5) bude mať radosť (^) (^) |:o) (flower)
ODPOVEDAŤ
sona p. (soema) ID 20133, mimibazar.sk/soema (24.9.2008, 13:34)
Milá mamička, nič si z toho nerob, veď torta na detskú oslavu má byť "detská".
Ja som synkovi robila vždy tortu s lentilkami a gumovými macíkmi a podobne...
Aj perníky so mnou vždy ozdoboval, ale nechala som ho, ked som videla aký je šťastný..... a to sa každý čudoval, prečo mám v perníkoch napichané gumové cukríky a lentilky a ozdobené len tak v podstate nijako - žiadne umelecké diela,..... Nám sa ale velmi páčili a vždy sa zjedli.
Tá torta je inak úžasná a vôbec sa mi nevidí pokazená....
Prajeme vela ďalších úspechov v pečení... (L)
ODPOVEDAŤ
Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 (24.9.2008, 10:38)
Tá torta nie že je pokazená, ale je priam nádherná. A viem si aj predstaviť akú radosť mal aj tvoj malý [A], keďže mohol pridať ruku k dielu a pomáhať svojej mamičke pri tak významnej príležitosti (mamca). .... a (^) vyzerá výborne aj zvnútra a myslím, že aj tak chutila.
ODPOVEDAŤ
mária k. (piškota) ID 37132 (23.9.2008, 15:28)
Milá Miška,gratulujem ti nie len k vydarenej tortičke,ale aj k tvojmu [A].Źelám vám veľa podobných úspechov,a nezabudni,že niekedy aj málo stačí ku štastiu.S pozdravom maja (L)
ODPOVEDAŤ
beata g. (beagrmanova) ID 40826 (13.9.2008, 16:51)
(^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Lubica l. (gliterka) ID 5261 (8.9.2008, 18:00)
Miška! Ja som zažila niečo podobné keď som išla robiť tortu k oslave pre brata..aj ja som tu hmotu tak na tenko vyvalkala,ze sa mi potrhala :'( ale dala som tam potom vsade kvetinky :-$ ..sice to bolo riadne nepravidelne ozdobene .. ;-) ale on sa aj napriek tomu tešil :-)..tiež mi povedali,že to je taká veselá torta ;-)...ale podla mna aj tá vaša vyzerá super a aj ten mramorovy korpus na priereze vyzera fajn.. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (8.9.2008, 16:57)
Napriek tvojim utrapam, vyhlasujem, ze torta bola uzasana, vesela a hlavne je,ze oslavenec bol spokojny (y). Ten prierez tortou j uplne dokonaly (clamp), Ja hladam inspiraciu na buduci vikend oslavujeme a minimalne tym mramorovym korpusom som sa tu ispirovala (y)...
ODPOVEDAŤ
Katarina E. (kitky) ID 3016, mimibazar.sk/kitky (5.9.2008, 23:13)
Tak tato torticka je uuuuplne uzasna aje presne taka , vesela ako ma torta na narodeniny maleho cloviecika vyzerat .ja tlieskam. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela B. (Mischab) ID 31598 (5.9.2008, 11:49)
Milá mamina, ja tiež rada pečiem , no pečenie mi ešte ide ale ozdobovanie veľmi nie ale tak nie každý môže robiť všetko šablónovite. Možno tá vaša torta nemá presne tvary ale predsa je zaujímavá a určite aj chutila vynikajúco. Ja by som si dala. Musím povedať , že ste ma inšpirovali a určite vyskúšam . V priereze vyzerá super. Blahoželám. (^) (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (4.9.2008, 12:15)
(F) Milá mamička , pripájam sa k ostatným komentárom. Tortička vyzerá úžasne. Nie je umenie spraviť presnú kópiu dokonalej torty, umenie je opraviť pokazené, z mála urobiť veľa. Tiež som jedna z mamičiek, čo rada skúša, inšpirujem sa MMB a nikdy to nevzdávam pri neúspechoch..... tak napr.nechcite vidieť našu tortu vláčika Thomasa, a krtka a pod... Dôležité predsa je , aby naše ratolesti mali z nich radosť. A tá si myslím, že bola aj u vás , aj u nás na správnom mieste. Tortička je predsa tým krajšia, že je originálna, je len jedna taká a že chutí podľa toho , čo vy lúbite (^) (^) (^) . Ja tiež mám kopec trápení s piškótovými základmi na tortičky-zákusky, až som si našla vlastnú cestu-robím bublaninové cesto z MMB ;-) ;-) ;-) . len nedávam dnu ovocie, upečiem len základ a je hotovo..všetkým to chutí... Nikto nepozná rozdiel...Keď je vysoké rozkrojím, keď nie používam také aké je. Proste jedno si mamička zapamätajte, môžte sa snažiť dodržiavať do poslednej bodky receptík, nemusí byť výsledok ten istý. Každá múka je inakšia, každá rúra pečie inak .Takže mamička hlavu hore---a trénovať ďalej výrobu domácej tortičky!!!---a určite bude ešte veľa príležitostí na trénovanie. (G) a neni nad radosť v deckých očkách , keď majú tú svojú originálnu tortičku (^) upečenú od mamičky z lásky (L) (child3) (child4) (Z) (mamca) . Prajem veľa úspechov.
ODPOVEDAŤ
Diana S. (Lilidia) ID 14652 (3.9.2008, 16:31)
(^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Margita K. (argita) ID 28609 (3.9.2008, 16:29)
Je to nádherný príbeh a krajšiu tortu človek vidí málokedy - je pečená s láskou a vtedy sa každá nedokonalosť stáva originalitou a vtedy je to super. Gratulujem aj Kristiankovi aj jeho úžasnej mamine.
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Tomat) ID 9275 (3.9.2008, 16:25)
vraj pokazená torta ;-)...je krásna a originálna,detská a hravá (child6) (child10) (child5) (child11) (Z) (X) (child7)....gratulujem Kristiánkovi k narodeninkám (G) (sampus) (L)
ODPOVEDAŤ
Iva K. (Ivunka 1) ID 53941 (3.9.2008, 13:39)
(Y) (clamp)te n je originální- můžeme Vás okopírovat? Dětem do školky na besídku? (zajic)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (LondonKids) ID 11919, mimibazar.sk/LondonKids (3.9.2008, 15:49)
Wow, ze okopirovat???!!! :-o :-o :-o :-o :-o :-$ :-$ :-$ ;-) Samozrejme, ze mozte....Kristianko bude len rad a bude hrdy, ze jeho vytvor je taky popularny... ;-) ;-) ;-) Dufame, ze sa detickam bude pacit....u nas veru u vsetkych deti zabodovala ;-), asi deti vidia, ze to je detska praca. ;-) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Gabi V. (strapusik) ID 15125 (3.9.2008, 13:04)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (Z) :-)je to nádherné->môžem poprosit o recept...nenašla som v receptoch.Aj nám sa blíži dátum narodenín a táto torta je jedinečná...aspoň sa pokúsime o podobnú veselú,,kamošku,, :)Dakujem.Pekný deň.Supernarodeniny->pracovali ste ako zohratý team (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (LondonKids) ID 11919, mimibazar.sk/LondonKids (3.9.2008, 15:46)
:-$ Ja som spojila niekolko receptov dokopy.... :-$ :-$ :-$ Mramorovy korpus som robila podla ceskeho MMB, ale je tu na slovenskom MMB velmi oblubeny....plnku som robila podla Eva V. (vinka) ID 5640 (Cokoladovo-bananova torta podla starej mamy). Poslem recept na korpus aj na plnku cez odkazy, ak by sa Vam nedarilo najst to, dobre? Dakujem za zaujem o receptik, som z toho v soku.... :-o :-o :-o ;-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta R. (ivamamina) ID 6731, mimibazar.sk/ivamamina (3.9.2008, 12:09)
Je to super. Je krásna a ja by som povedala, že to tak má byť. (clamp) (clamp)
Ja som ich už upiekla dosť, a vždy sa mi niečo stane. Naposledy som si natrela opačne pláty a nemohla som ich preniesť a spojiť, predtým mi syn do trojnásobnej dávky krému napustil vodu... mohla by som pokračovať. :-S Nestrácajte nervy a pokračujte. Vždy keď si myslíte , že sa už nič horšie nemôže stať, tak to príde, ale potom vás poteší, keď sa na to všetci vrhnú a každý chváli a nemá potuchy, čo nervov pri tom bolo. (L) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (LondonKids) ID 11919, mimibazar.sk/LondonKids (3.9.2008, 15:41)
Veru, veru. Nie vzdy vsetko vyjde tak ako si clovek naplanuje.... *-) Hlavne ked to clovek planuje niekolko tyzdnov ci mesiacov dopredu a uz sa nevie dockat, kedy konecne pride ten den D a moze sa do toho pustit....a nakoniec nech robi co moze, nic sa nedari a nic nie je tak ako malo byt a je z toho velka katastrofa.... 8o|....A zrazu clovek pozrie na dieta a zbada to obrovske nadsenie v jeho ockach, a uvedomi si, ze to stalo za to....Pre dietatko je aj ta skareda nevydarena torta - ta najkrajsia a najuzasnejsia, lebo ho maminka do toho zapojila a obaja to robili z lasky.... [A] (L)
ODPOVEDAŤ
Dana P. (pokemonka) ID 48024 (3.9.2008, 10:53)
Miška, ja sa budúci týždeň chystám piecť tiež 1x tortu a mám obavy ako to dopadne :-o , ale po prečítaní tvojho príbehu som pochopila, že nie je podstatné, ako sa maminy "natrápia" ale že deti sú šťastné a veď čo by to boli za sviatky, ak by sme svojim deťom neupiekli tortu. Ja si tu práve vychutnávam voňavú, pariacu (C) a kúsok tvojej torty by som si s pôžitkom dala, vnútro vyzerá veľmi lákavo. Torta sa Ti vydarila, si šikovná. (^) (Y)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (LondonKids) ID 11919, mimibazar.sk/LondonKids (3.9.2008, 15:34)
Dakujeme za pochvalu a prajeme vela vela uspechov a trpezlivosti pri peceni Vasej torticky.... (L) (L) (L) (L) (child8)
ODPOVEDAŤ
Andrea Š. (Andrejocka) ID 17155 (3.9.2008, 9:31)
Miška, tak tento príbeh je super, dojemný, ale hlavne pravdivý. (F) (F) (F)Nie je na svete nič krajšie, ako rozžiarené a šťastné detské očká.
Torta je perfektná, nemá ani jednu chybu. |:o) (^) |:o) (^) |:o) musela byť naozaj vynikajúca, mňam.
Kristiánkovi prajem všetko najlepšie. |:o) |:o) |:o)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Michaela K. (LondonKids) ID 11919, mimibazar.sk/LondonKids (3.9.2008, 15:33)
Dakujeme za krasne slova a gratulaciu.... (L) (L) (L) (L) (L) (child8)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 43 (zobrazuje sa 1-20)1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu