Lucia H. (gupka) ID 9968 |
 |
Bazárik v Čechách |
Oblasť: Bratislava |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 8.1.2007 |
Naposledy: 18.12.2024 20:50 |
Aktualizácia: 7.2.2020 21:02 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)
Lahodné nekysnuté koláčiky
[ recept č. 6968 zo dňa 24.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 maslo 250g, skusila som aj heru a moze byt.... 250-300g hladkej múky, 3 žľtka, 3 PL bieleho vína
POSTUP PRÍPRAVY
Tieto uzasne kolaciky som uz robila asi trikrat a vzdy sa po nich zaprasi, tak vam ho davam do pozornosti. Recept je z ceskeho MMB a s laskavym dovolenim pani Blanky B.(Bubalka) ID 38457 vam ho predstavujem. Su perfektne na oslavy a posedenia, pretoze vobec neosychaju, po upeceni su krehke a na druhy den , alebo po vychladnuti zvlacneju. Z tejto davky vyjde zhruba 30 takychto plnenyh kolacikov, zalezi na velkosti, ale doporucena velkost je tych 4-5cm v priemere. Toto cesto sa da aj vyvalkat a nasledne vykrajovat ako linecke a po upeceni obalovat v praskovom cukre ako vanilkove rohlicky.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
zo zmeknuteho masla a ostatnych prisad urobime cesto, mozte pridat za dve lyzice cukru, povodne je muky len 250g a cesto nema byt moc tuhe, ale trosku lepive, lepsie sa zatvaraju kolaciky, moja skusenost.....ked som pridala moc, tak je sice lepsie tvarovatelne ale zle sa plnili, nesli mi urobit pekne buchticky a otvarali sa , a po upeceni boli suchsie...... takze cesto redsie...je to trosinku piplacka, ale stoji za to. Dame VYCHLADIT aby STUHLO do chladnicky aspon na 2 HODINY. |
![]() |
potom cesticko plnime roznymi plnkami, makovu, orechovu aj tvarohovu, ja som plnila slivkovym lekvarom, plnky nesmu byt moc riedke aby kolaciky nepraskli, ak je cesticko take redsie, tak ho vyvalame na hada a nakrajame na koliecka a vlozime plnku a v dlaniach urobime buchticku, treba podsypavat muky....na mojom obrazku som skusala dat vtedy viac muky a vtedy sa sice dalo vyvalkat, ale uz sa horsie plnilo, otvaralo sa ,tak som urobila take roladky..... takze sa nezlaknite ak mate to cesto redsie, podla povodneho receptu tych 250g muky, aj kolaciky su vtedy lepsie! |
![]() |
na pripravene kolaciky sa dava drobenka z cukru a masla a dame do ruzova upiest |
![]() |
tu su upecene, treba ich aj pocukrovat, lebo cesto sladke nie je, su uplne fantasticke, tu je link na povodny receptik http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21691link som dala aj nizsie do komentaru, da sa nanho kliknut:))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Mariana O. (Herrmiona) ID 8388 (22.9.2008, 14:41) |
no, môžem povedať, že boli dobré... naplnili sme ich s nehrudkovým tvarohom vymiešaným s 2 lyžicami práškového cukru a 1 lyžicou kakaa Malý povedal, že chuť to má ako pribináčik, takže úspech...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 21:35) |
Paradicka to ma tesi a moc dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (22.9.2008, 14:34) |
Lucka, koláčiky boli perfektné, vyšlo mi 25kúskov, plnila som ich slivkovým lekvárom a bolo to mňamkové. Len sme ich pojedli ešte teplé a bruchá nás boleli ešte hodinu....ale nejedz to, keď sú také dobré. A dala som len 2 žĺtka a 2 lyžičky mlieka, namiesto vína. Neviem ako chutí originál, ale tieto boli úžasnéééé ďakujeme za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (22.9.2008, 21:28) |
Zuzi, super tesim sa, ze sa vydarili a chutili poznam to ked sa neda odolat dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (26.8.2008, 18:56) |
Ja tento recept poznam, ale davam ho na 2 hod. do chladnicky. Potom sa s nim lepsie pracuje. A ak nemam vino, tak ho tam nedavam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 21:16) |
Majka, dakujem, uz som doplnila tie dve hodiny do obrazkoveho postupu, pre istotu, lebo tam bolo len vychladit v chladnicke, ale veru je lepsie, cim dlhsie to som rada, ze pises, ze bez vina mozu byt fakt tam nechyba? Ano ho nicim nenahradzas?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Majka S. (skyvka) ID 4227, mimibazar.sk/skyvka (26.8.2008, 21:26) |
Nie. Nicim ho nenahradim. Tan recept mam po mojej babke a podla mna su najlepsie plnene tvarohom. Ale rovnako ako ty aj ja vymyslam rozne tvary a aj plnky Robim ich uplne malicke, take jednohubky a tu mrvenicku som este nedavala, ale vyskusam. Ja som ich vzdy len poprasila praskovym cukrom. Vyhoda je v tom, ze tie kolaciky su cerstve este aj na 5 den, co mam vyskusane.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 22:28) |
Dik Majka, skusim aj s tvarohom, super ze tak vydrzia mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina T. (katarinat) ID 32163, mimibazar.sk/katarinat (26.8.2008, 9:43) |
Lucka da sa to plnit aj lekvarom??? nejakym hustejsim slivkovym napriklad...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 17:08) |
Katka jasneee da sa, tie na obrazku su plnene slivkovym lekvarom, tym z obchodu aj tie roladky, zatial som ani inu plnku nedavala vzdy ked som ich robila, tak som mala len lekvar....napisem to aj do receptu vdaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (24.8.2008, 22:55) |
Lucka, tak to teda vyzerá fantasticky. Receptík je už medzi obľúbenými, určite v budúcnosti vyskúšam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.8.2008, 9:21) |
Silvi, vyskusaj su velmi dobre aspon teda u nas maju uspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Estera L. (saxinka) ID 14692 (24.8.2008, 18:37) |
Lucka, klobuk dole ped Tvojimi výmyslami tvarov kolacikov ja podobný recept robievam -ako vianocné pečivo, ale tie sa len vykrajujú a upečené sa obalujú v cukre tam ide len múka, hera, víno takže ked dáš o zltko menej, možná sa nebude tak lepiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:41) |
Esterka dakujem, skusim aj tak, ako pises, su perfektne, v nasej rodine take nik nerobi, tak sa chlapci aj ja ideme s tym zadrhnut  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jiří B. (BlankaB) ID 2194, mimibazar.sk/blankabohacova (24.8.2008, 16:23) |
Jsou úžasné, doporučuji vyzkoušet, Lucinko, jste velká šikulka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:35) |
Dakujem veru su u nas sa teda velmi ujali ste vdaka velika patri vam http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21691 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | EVA J. (EVINA) ID 106 (24.8.2008, 13:33) |
mňamky,tie ale vizeraju skvelo, vyskúšam aj ked sa trošku bojim toho lepkaveho cestíčka,ale myslím že to stojí za pokus,dík za receptík!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (24.8.2008, 18:31) |
Evi, netreba sa bat, nechat cesto poriadne schladit a treba viac podsypavat na doske a ide to super, da sa pridat trosku viac muky, ale nie moc, potom su suchsie, takze stoji za to vyskusat a su mnaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |