
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
MÚČNIKY, POHÁRE |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)Ananásové rezy- Fantastika[ recept č. 6893 zo dňa 18.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1. cesto: 50dkg hladkej múky, 10 dkg prášk.cukru, 20 dkg Palmarínu( margarín), 2 žĺtky, 1bal. PDP, trošku mlieka 2. cesto: 2 žĺtky, 4 bielka, 15 dkg cukru, 2 lyžice oleja,1 bal. vanilinovéh cukru, 1 dcl šťavy z kompótu, 25 dkg polohrubej múky, 1 Zlatý klas, 1/2 bal. PDP.....2 plechovky ananásového kompótu, mandľové lupienky POSTUP PRÍPRAVY tento koláčik je neskutočne fantastický...jemný, nepresladený...skrátka úžasnýýýýý...kuk do obrázového... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() surovinky na 1. cesto ![]() a na druhé ![]() Múku, práškový cukor, PDP preosejeme do misy....pridáme palmarín nasekaný na kúsky a rukami vytvoríme sypkú zmes. Pridáme žĺtky a ak je treba tak trošku mlieka. Vytvoríme hladké pružné cesto. Na chvíľu ho šupneme do chladničky. ![]() na tršku pomastený plech dáme papier na pečenie. 3/4 cesta rozvaľkáme a dáme na plech. ja som vaľkala rovno na plechu. Popicháme vidličkou a dáme na 5 minút zapiecť do rúry. Medzitý si urobíme 2 cesto. ![]() Žĺtka vymiešame s vanilinový a 1/2 krupicového cukru do peny. Pridáme ananásovú šťavu a olej a šľaháme ešte asi 3 minúty. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku , PDP a Zlatý klas. Metličkami jemne miešame a spojíme. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov . Ten sme pripravili so zvyšným cukrom. ![]() Na predpečené cesto nakladieme odkvapkaný ananás. ![]() Na ananás nalejeme 2. cesto a rozzotrieme. Na cesto ukladáme pásiky zo zvyšného krehkého cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými plátkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°C. ![]() Upečieme do zlata. ![]() vychladnutý nakrájame na kúsky. Dá sa hneď jesť, netreba čakať na odstátie. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.3.2018, 16:26) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (22.11.2008, 9:41) |
Piekla som a možem povedať, že koláčik bol super. Ešte šľahačka a je to aj na slávnostnejšiu príležitosť. Myslím, že to bolo v časopise Dobré jedlo. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (22.11.2008, 8:49) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (25.8.2008, 18:13) |
Jani vyskúšaj sú skvelé | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (25.8.2008, 8:39) |
Ananás mám veľmi rada, takže keď nejaký opäť budem mať, určite recept vyskúšam ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |