Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Ananásové rezy- Fantastika
[ recept č. 6893 zo dňa 18.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1. cesto: 50dkg hladkej múky, 10 dkg prášk.cukru, 20 dkg Palmarínu( margarín), 2 žĺtky, 1bal. PDP, trošku mlieka
2. cesto: 2 žĺtky, 4 bielka, 15 dkg cukru, 2 lyžice oleja,1 bal. vanilinovéh cukru, 1 dcl šťavy z kompótu, 25 dkg polohrubej múky, 1 Zlatý klas, 1/2 bal. PDP.....2 plechovky ananásového kompótu, mandľové lupienky
POSTUP PRÍPRAVY
tento koláčik je neskutočne fantastický...jemný, nepresladený...skrátka úžasnýýýýý...kuk do obrázového...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
surovinky na 1. cesto |
|
a na druhé |
|
Múku, práškový cukor, PDP preosejeme do misy....pridáme palmarín nasekaný na kúsky a rukami vytvoríme sypkú zmes. Pridáme žĺtky a ak je treba tak trošku mlieka. Vytvoríme hladké pružné cesto. Na chvíľu ho šupneme do chladničky. |
|
na tršku pomastený plech dáme papier na pečenie. 3/4 cesta rozvaľkáme a dáme na plech. ja som vaľkala rovno na plechu. Popicháme vidličkou a dáme na 5 minút zapiecť do rúry. Medzitý si urobíme 2 cesto. |
|
Žĺtka vymiešame s vanilinový a 1/2 krupicového cukru do peny. Pridáme ananásovú šťavu a olej a šľaháme ešte asi 3 minúty. Do žĺtkovej zmesi pridáme preosiatu múku , PDP a Zlatý klas. Metličkami jemne miešame a spojíme. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov . Ten sme pripravili so zvyšným cukrom. |
|
Na predpečené cesto nakladieme odkvapkaný ananás. |
|
Na ananás nalejeme 2. cesto a rozzotrieme. Na cesto ukladáme pásiky zo zvyšného krehkého cesta. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme mandľovými plátkami a dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°C. |
|
Upečieme do zlata. |
|
vychladnutý nakrájame na kúsky. Dá sa hneď jesť, netreba čakať na odstátie. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (18.3.2018, 16:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (22.11.2008, 9:41) |
Piekla som a možem povedať, že koláčik bol super. Ešte šľahačka a je to aj na slávnostnejšiu príležitosť. Myslím, že to bolo v časopise Dobré jedlo. |
ODPOVEDAŤ |
| Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (22.11.2008, 8:49) |
PEKNE JE TO |
ODPOVEDAŤ |
| Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (25.8.2008, 18:13) |
Jani vyskúšaj sú skvelé |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (25.8.2008, 8:39) |
Ananás mám veľmi rada, takže keď nejaký opäť budem mať, určite recept vyskúšam Ďakujem aj za obrázkový postup! |
ODPOVEDAŤ |