Slávka K. (slavenka) ID 760 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)
Griláž 2
[ recept č. 689 zo dňa 12.12.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
• 1 Hera • 200g kryštálového cukru • 200g orechov • 1sladké kondenzované mlieko
POSTUP PRÍPRAVY
Cukor upálime, pridáme Heru a na miernom ohni rozpustíme. Potom pridáme kondenzované mlieko a orechy (polovica mletá a druhá posekaná). Ešte horúce dávame na oplátky a mierne zaťažíme. Uložíme na chladné miesto a krájame až na druhý deň. |
 | Monika R. (Monikabb) ID 20936, mimibazar.sk/monikabb (22.12.2008, 9:41) |
Slávka, vdaka za recept, vcera som robila 2-jitu davku, neviem,ci cez sviatky nebudem musiet robit znova, je naozaj skvela . Prajem stastne a vesele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana K. (jajabibi) ID 39955 (11.12.2009, 19:45) |
chcem sa spýtať ako mam docieliť to aby karamel nestmavol ale aby bol roztopený? ja sa asi zblaznim každe vianoce....Vždy mi ostanu hrčky z cukru alebo je potom moc tmavý a horký....Dakujeeeeeeeeeeeeeeem za radu s pozdravom jaja |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia B. (ssissa) ID 51300 (15.12.2009, 19:55) |
ja som tento recept prave skusala a tiez som mala obrovske hrce v karameli a nie a nie sa roztopit, ale recept som dokoncila, hrce potom povyberala a natrela na oplatky zbytok presladkej masy ale bol to moj prvy a posledny pokus - prilis velka piplacka na tak maly pocet kusov... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | andrejočka b. (bejdaska) ID 25143 (16.12.2008, 20:12) |
Ahoj Slávka no ja to robím podobne. Dám si upáliť cukor potom do toho vylejem Salko rovno z plechovky nedhám to pustiť potom do toho nakrájam rýchlo ceru a rýchlo rýchlo to miešam pokiaľ sa to všetko nespojí. Tá cera zostáva na povrchu tejto hmoty ale pokiaľ sa rýchlo mieša tak sa to všetko veľmi pekne spojí. Odstavím a nakoniec pridám pomleté orechy zamiešam a natieram na tortové oblátky. Nechám do druhého dňa stuhnúť a potom krájam resp. nestíham krájať pretože sa vrhnú na to moje kobylky aj s manželom a je to o chvíľu fuč. Je to fakt dobrota.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (18.12.2008, 20:46) |
Tak to Ti verim...aj u nas je tento kolacik rychlo prec  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (29.7.2008, 22:30) |
Slavi, griláž bola !!!! suprová. Budem robiť aj nabudúce. U náš mamka piekla koláče na vianoce, ja som jej pri tom asistovala, pretože u nás koláče nešli - kým som nenatrafila na MMB a nezačala vypekať , no takže táto tvoja griláž, hm, je prvý koláč, ktorý bude na mne tieto vianoce . Fotku som ale sem nehodila, pretože vzhľadovo neboli najkrajšie. A to preto, lebo som ich zaťažila mierne, ako si písala, a bolo treba teda poriadne zaťažiť, lebo mi oplatka trošku ochádzala od plnky, proste neprilepilo sa to poriadne. A nabudúce skúsim miesto Hery Palmarin, pretože je hustejší ako Hera a plnka bola redšia. Nehovorím, že veľmi, ale skôr redšia. Čo na chuti ale neubralo . A chutila mi viac ako tá čo robí mamina. Žeby to bolo v masle??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (30.7.2008, 11:54) |
som poctena.... tak sa tesim na Vianocne foto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.12.2008, 21:42) |
Slávka, tak hádam ich nezabudnem odfotiť . Dnes som griláž robila, samozrejme, že som sem nenazrela, zase som dala Heru, ale snaď nevadí. Ale zato som to riadne zaťažila, aby mi tam nič neodstávalo . No a ak si Slávka, tak prajem všetko naaajlepšie . A ak si Slavomíra, tak si počkám do 10.10  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (21.7.2008, 16:14) |
Slavi, to kondenzované mlieko - salko - tam ide uvarené alebo len tak rovno z plechovky pridaš k cukru a Here?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (22.7.2008, 10:30) |
dakujem ! Mamka to robi 2x do roka, no aspon vidno ako som ju sledovala pri pečení Zvykla to robiť na Vianoce, tak a moja dcérenka chce mať Vianoce už teraz, tak si to zažiadala . Ja grilaž nemusim, no muž s dcérou.... , behom dňa odstránia stopy po griláži  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (22.7.2008, 14:44) |
to je krásne napísané..... tak nech sa podari  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gladys R. (Daisinka) ID 3923, mimibazar.sk/daisinka (4.1.2007, 8:41) |
Diky za receptik pocas sviatkov sme boli v jednej dedinke kde nas hostili na jednej z navstev podobnymi oblatkami a velmi mi chutili a teraz mam na ne i recept Super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (4.1.2007, 8:43) |
Gladys, tak vyskúšaj a daj vedieť, ktoré boli lepšie ... hm?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika B. (BrDo) ID 3728 (17.12.2006, 11:25) |
slávi veľmi podobne sa robia aj tie burizonové guličky, ja som tento rok do nich primiešala aj sušené posekané marhule a opražené ovsené vločky a bolo to super...griláž mám tiež veľmi rada...je to také tradičné nepečené "pečivo" resp. zákusok.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa T. (Asined) ID 1681, mimibazar.sk/asined (17.12.2006, 10:04) |
Dakujem za tento recept, konecne sa mi podaril karamel. Je to jednoduche a sikovne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (17.12.2006, 21:29) |
Deniska...tieto milujem, lebo sú také ťahavo karamelové.... mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Ľubomíra H. (Lubas) ID 911, mimibazar.sk/lubas (20.12.2008, 21:31) |
Slavka a ostatne maminy, skusali ste miesto Hery atd. dat maslo? Nepokazim to? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |