Silvia S. (Silwusa) ID 21018 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Osviežujúci letný koláčik
[ recept č. 6878 zo dňa 17.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5vajec,15dkg prášk.cukru, 10 PLvody,10dkg hlad.muky .....krem: marhuľovy alebo broskynovy kompot ( 700ml),200ml pomaranč.sirupu, 2 bal. Zlateho klasu.
POSTUP PRÍPRAVY
Koláč je fajnučký, nie je sladký, ja osobne mám radšej menej sladké a tento mi úplne vyhovuje, nie je náročný na prípravu,perfektne sa krája, ale vždy sa po ňom len tak zapráši ... :o)) Prísady nepíšem, postup nepíšem, lebo už je tu určite taký istý. V prípade záujmu, napíšem -už som dopisala... :o)))
Žĺtky vymiešame s cukrom,pridáme vodu,múku,sneh z bielkov a urobíme hladkécesto.... Rozotrieme na vymastený a vysypaný menší plech, -na klasický treba dať 7vajec a prispôsobiť prísady do cesta upečieme asi na 200°C.Šťavu z kompótu vylejeme, pridáme sirup a doplníme do 1l vodou,pridáme zlatý klas,uvaríme ,horúce vylejeme na koláč.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Upečieme si piškótku , keď trošku vychladne, |
![]() |
poukladáme mandarínkový kompót |
![]() |
a ešte čerstvé alebo mrazené ríbezle ( ovocie môžeme dať podľa chuti - broskyne, marhule,jahody,maliny...) |
![]() |
zataľ si pripravíme polevu zo zlatého klasu, šťavy z kompótu, sirupu - ja som dala pomarančový, keď sú jahody - jahodový a tak, aby sa to hodilo k ovociu |
![]() |
uvarený puding vylejeme na horúci koláč, |
![]() |
pekne ho vyrovnáme a dáme zachladiť, |
![]() |
stuhnutý pokrájame na rezy , |
![]() |
kto má problém s krájaním, teraz ho mať nebude, lebo sa krája úžasne - ako podľa pravítka |
![]() |
a potom už len papkáme a papkáme .... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
MAGDALENA A. (MAGDALENA22) ID 67729 (19.1.2009, 11:36) |
AHOJ MOHLA BY SOM TENTO KOLACIK ZASLAT AJ S POUPOM NA MOJ MAIL MAGDALENA.ACHBERGEROVA@DHL.COM.VELMI TAZKO SA MI HLADA TENTO KOLACIK V STARICH DATUMOCH A OPAKOVANIE JE MATKA MUDROSTI. RADA BY SOM HO UROBILA CEZ VIKEND A ABY SOM SA TROSKU VYSVIHLA PRED PRIATELOM. VOPRED DAKUJEM |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (5.6.2010, 12:59) |
pridala som postup....prísady....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Tatiana Š. (tatiana77) ID 20991, mimibazar.sk/tatiana77 (1.9.2008, 10:31) |
Váš koláčik som piekla už dva krát.Mal veľký úspech aj na narodeninovej oslave mojej svokry.Veľlá vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (2.9.2008, 14:47) |
....teším sa .... on má vždy úspech, lebo je mňam .... ,som rada, že chutí. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (30.8.2008, 13:48) |
no koláčik je na svete základ-cesto som urobila podľa môjho odskúšaného receptíku, lebo piškóta sa mi nedarí. ale inak všetko podľa receptíku... jeden je malinový (malinový domáci sirup+zlatý klas+šťava z malín, a druhý citrónový (šťava z 2citrónov+zlatý klas+citrónový sirup) koláčik je výborný , osviežujúci a hlavne sa odlišuje od klasických zákuskov. Odporúčam !! Ďakujeme za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (30.8.2008, 13:56) |
Supéééééééééééééér , dokonca 2 naraz ! , to ma teší, že sa vydaril , veď som vravela, že na tento netreba odvahu !Tak pekne papkajte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea C. (leeliko) ID 12517, mimibazar.sk/leeliko (23.8.2008, 11:48) |
mňáááám, tento robíme, ale do piškoty ešte 2l kakaa a je potom hnedučký  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (23.8.2008, 16:01) |
nooooooooo,aj to môže byť mňamajz !!!! až sa zalizujem, už som nažhavená, čo urobím zajtra, mi tu len chúťky robíte  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (22.8.2008, 23:11) |
chcela by som vas poprosit o zaslanie kompletného receptu na tento kolac. vyzera totiz skvele. a kedze velmi nemam skusenosti s pecenim zakuskov, potrebujem recept podrobne. dakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (23.8.2008, 15:58) |
Kristínka, recept som písala trošku nižšie 17.8. v komentároch, kukenzni, je tam aj postup, ak niečo nie je jasné, napíš do odkazov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | viera p. (straposko) ID 50849, mimibazar.sk/straposko (18.8.2008, 16:37) |
MNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM ako dobre to vyzera ale ja neviem piect |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (18.8.2008, 16:52) |
ááááále, to si len ty hovoríš, tu nemáš, čo pokaziť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (18.8.2008, 16:50) |
co by si nevedela vies len si to este neskusala kto neskusi nepokazi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (18.8.2008, 16:50) |
Martinka, myslím, že domáci by mohol byť, ten je určite hustejší ako tie umelé žbrndy , vyskúšaj a potom vyzraď ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa T. (caribic001) ID 29653 (17.8.2008, 18:07) |
Mozem poprosit recept????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (17.8.2008, 19:15) |
Cesto : 6 vajec,18 dkg práš.cukru, 13 poliev.lyž. vody, 13 dkg hlad.múky, 1/2 prášku do pečiva Krém : 1 marhuľ.kompót ( 7dcl ) alebo 2 mandarínkové alebo jahodové,2 dcl pomaranč. sirupu alebo jahodového, príp. malinového, 2 balíčky Zlatého klasu Postup : Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, kypr.prášok a sneh z bielkov.Vymiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.Pečieme na 200°C. koláč v rúre nafúkne,ale potom spľasne - netreba sa zľaknúť. Šťavu z kompóta vylejeme do hrnca, pridáme 2 dcl sirupu a doplníme do 1litra, prisypeme zlatý klas a uvaríme puding, vylejeme ho na cesto horúci.Necháme zachladiť. dobrú chuť . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (18.8.2008, 13:14) |
chcem sa spytať na ten úžasne vyzerajúci krém...už dlhšie sa ho chystám spraviť ..ale nenašla som na to odvahu..tento vyzerá lákavo..chcem sa spytať na sirup..aky by mal byť..aby sa to zadarilo..musí byť len taký hustý?? dakujem pekne...a určite spravím...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (18.8.2008, 15:47) |
Ingrid, na tento netreba odvahu , určite sa podarí,ale presne v tom je ten fígeľ, že tam treba hustý sirup ,lebo sa môže stať, že potom dobre nezhustne, čiže normálny v sklenenej fľaši - práve preto som ho tam odfotila,lebo raz mi manželík kúpil ten lacný v umelej fľaši za nejakých 12,-sk, či koľko a keďže nebol iný, urobila som , no ... akože krém sa roztekal ešte aj po 2 hodinách .... , takže asi tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (21.8.2008, 12:32) |
dobre , dakujem. určite teda vyskúšam. pri najbližšom pečení je na rade. dám potom vedieť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Emília S. (marjana557) ID 40831 (19.8.2008, 8:54) |
Na hustote sirupu nezáleží .Ja som tento koláčik robila ešte za totality a nie vždy sa dal kúpiť sirup v obchode,používala som aj šumienku alebo iba šťavu z kompótu doplnenu na potrebne množstvo.Záleží na množstve tekutiny a váhe pudingových práškov,niektoré sú 40 g a bývajú aj 45 g a 50 g.Ja som mala v recepte iba 7 dl tekutiny . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (19.8.2008, 13:25) |
Ďakujeme za radu , ešteže teraz už kúpime všetko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |