Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Torta k 60 narodeninám
[ recept č. 6843 zo dňa 15.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
orechový korpus, Náplň : 7 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy,100 g bielej čokolády, 1 vanil. cukor, 15 dkg masla, 5 lyžíc práškového cukru, rum
Marcipán: 30 dkg preosiateho práškového cukru, 20 dkg sušeného mlieka, 1 bielok, 1 lyžica medu, pár lyžíc teplej vody ,3 kávové lyžičky zmäknutej cery....potravinárske farby
POSTUP PRÍPRAVY
Upečený korpus rozkrojíme a natrieme krémom. Krém pripravíme tak ,že z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do horúceho pridáme nasekanú čokoládu. Tá sa v horúcom roztopí. Necháme vychladnúť. Maslo mymiešame s cukrom do peny. Do vymiešaného pridávame po lyžiciach puding. Potrieme aj povrch a necháme dobre vychladiť. Marcipán: Cukor, sušené mlieko, med, bielok a trochu teplej vody zmiesime. Vodu pridávame len po troške. Keď je hmota dosť tvárna pridáme do nej ceru a hmota celkom prestane lepiť a získa krásny lesk.Rozdelíme na jednotlivé časti a každú prifárbíme. vaľkáme na troch preosiateho cukru.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
xxx |
![]() |
pohľad z boku |
![]() |
detajl |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Jana O. (lancome26) ID 62506 (4.2.2009, 19:15) |
NOo paráda keby ja som takuto upiekla. Kvietky sú fantastické.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (4.2.2009, 19:59) |
Janka určite raz upečieš...chce to len tošičku praxe  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika Grebáčová (kvetka22) ID 1456, mimibazar.sk/kvetka (4.2.2009, 16:02) |
a mozem tu hmotu spravit dopredu a nechat ju v chladnicke? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (4.2.2009, 19:58) |
Veronika ja by som mliečny nerobila do zásoby...najlepšie je ho hneď spotrebovať,lebo časom tvrdne...dá sa síce nahriať v mikrovlnke a mokrými rukami rozmiesiť,ale je to hrozná robota...to ti na kvietky radšj odporučím salkový marcipán |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra B. (Petra01) ID 24439 (2.2.2009, 13:28) |
Gabulienka prosíííííííím prezraď ako si robila tie krásne (alebo že by boli živé?), si to farbila alebo ako na to?? som začiatočník  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (2.2.2009, 13:57) |
Petruška kvety nie sú živé tieto som kedysi ešte robila z mliečneho marcipánu...farbila gelovkami Wilton a všetky okrem kaly sú zo sady Floral.Ak by si sa chcela ešte niečo spýtať tak kľudne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Veronika Grebáčová (kvetka22) ID 1456, mimibazar.sk/kvetka (2.2.2009, 12:42) |
ahoj, je to kraaasna torta, naozaj ta obdivujem mam otazocku ake potravinarske farby pouzivas? viem ze su praskove a tekute, len neviem ktoru z nich si mam vybrat |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (2.2.2009, 13:55) |
Veronika ďakujem pekne farby používam značky Wilton...sú to gelové farby a sú skvelé...práškové nepoužívam...fary kúpiš napr. na www.cukrarskepomocky.sk |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | maria v. (misa2406) ID 60887 (9.12.2008, 19:38) |
Tie kvety su ako žive,klobuk dole pred takou šikovnicou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (16.12.2008, 16:09) |
majka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (6.10.2008, 10:29) |
Miladka vďaka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada P. (Miladatt) ID 59026 (3.10.2008, 15:48) |
no nádhera!!! všetky Vaše torty sú vždy prekrásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (3.10.2008, 13:51) |
Janka nepísala som sem recept na korpus, ale robím takýto. .. 6 vajíčok, 4 lyžice oleja, 8 lyžíc krupicového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc mletých orechov....žĺtka vymiešam s polovicou cukru, pridám olej a vyšľahám do husta... zvyšný cukor vyšlahám s bielkami na pevný sneh...do snehu vlejem žĺtkovú zmes a zmiešam...nakoniec pridám múku a orechy....snáď ťa osloví...jednoduchý ,ale dobrý..Gabika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana B. (Tomat) ID 9275 (3.10.2008, 19:25) |
Dakujem Gabika,na 100% že ho vyskúšam ,už sa nan teším,zbožnujem orechové...,dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (Tomat) ID 9275 (2.10.2008, 14:34) |
Gabika píšeš,že je to orechový korpus,ale nie sú tam orechy... ,zhánam orechový korpus ,ale sem orechy nejdú....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.8.2008, 13:13) |
Oli, veľmi pekne ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Olga C. (Init) ID 46563 (19.8.2008, 22:55) |
Gabi krása, kytičky máš jako živé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (18.8.2008, 10:06) |
Ivetka fotopostup pri kvetoch som ešte nerobila,ale keď budem nabudúce robiť kvety, tak pofotím... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea H. (tortykat) ID 50254 (17.8.2008, 12:01) |
waw..nádherná a tie kvety  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta R. (ivamamina) ID 6731, mimibazar.sk/ivamamina (17.8.2008, 8:42) |
Nádherné kvety. Nemáte náhodou nafotený postup?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (16.8.2008, 15:05) |
Jani stačí obyčajný malý štetček a špáratko...a ďakujem za pochvalu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (16.8.2008, 12:58) |
Janka na ľalie a orchidee mám vykrajovátka od Wiltonu Floral....na kaly som použila vykrajovačku na veľké listy, len som spodok zrezala...antúria je z obyčajného srdiečka len som do nej naryhovala zárezíky...detaily sú domaľované gelovkami tiež od Wiltonu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana B. (Tomat) ID 9275 (16.8.2008, 13:10) |
si zlatá.....ale ja som ešte nikdy nemalovala,treba na to nejaký štetec?máš to úžasne krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana B. (Tomat) ID 9275 (16.8.2008, 10:55) |
prekrásna,ale ako na tie kvety?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (15.8.2008, 18:10) |
Ľubka si zlatá...ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.8.2008, 17:11) |
pekna ako vzdy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |