. .. .. .. .. .. .
. .

Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou - RECEPT 6780

Eva T. (Evulqa) ID 33802
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 28.1.2008
Naposledy: 9.6.2021 21:23
Aktualizácia: 28.9.2013 18:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 347
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 177
NÁVODY 0

CUKROVINKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou


[ recept č. 6780 zo dňa  ]


Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Odpaľované cesto: 125g cery, 250ml vody, 125g hladkej múky, štipka soli, 1/2 prášku do pečiva, 4 vajcia..........................
Základný krém: (na 30 pusiniek )
1 vanilkový puding, 500ml mlieka, 4PL kryštálového cukru, 1PL hladkej múky, 200g palmarínu, alebo masla + kakao, alebo čokoládová poleva


POSTUP PRÍPRAVY

Odpaľované cesto:
1. Ceru pokrájame na kúsky a spoločne s vodou a troškou soli zohrievame v hrnci na slabom plameni. Je dôležité aby sa Cera roztopila skôr ako začne voda vrieť.
2. Len čo voda zovrie vsypeme preosiatu múku, zamiešame a odstavíme z ohňa. Cesto stále miešame, aby sme dostali hladkú lesklú masu. Keď sa cesto odlepuje od hrnca , môžeme prestať miešať a necháme vychladnúť.
3. Medzitým si jemne rozšľaháme vajcia, ktoré po malých množstvách a za stáleho miešania pridávame do vychladnutého cesta (môžeme použiť aj mixér). Cesto by sa po premiešaní malo pekne odlepovať od varešky.
4. Na plech vyložený papierom na pečenie striekame ozdobným vrecúškom malé pusinky v dostatočných odstupoch a pri teplote 200°C pečieme asi 10 minút na strednej koľajničke, potom teplotu znížime a pečieme ešte ďalších 5 minút.
5. Pusinky po upečení preložíme na rošt- mriežku, aby vychladli nezvlhli. Po vychladnutí jemne narežeme a ozdobným vrecúškom plníme krémom podľa vlastného výberu.

Základný krém:
1.Pudingový prášok rozmiešame so 100ml mlieka, hladkou múkou a s cukrom a vlejeme do zvyšného mlieka, ktoré sme dali zovrieť. Za stáleho miešania 3 minúty varíme, od stavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila koža.
2.Palmarín pokrájame a necháme zmäknúť a potom vyšľaháme šľahačom do peny a postupne pridáme vychladnutý puding.
Do základného krému vmiešame 3PL kakaa ( ja som pridala nad parou roztopenú čokoládu) a ozdobným vrecúškom nastriekame do nakrojených pusiniek. Vrch ozdobíme kandizovanou čerešňou poliatou roztopenou čokoládou.
<< Mrkvová krémová polievka - blesková | Pusinky z odpaľovaného cesta s čokoládovou plnkou | Pusinky z odpaľovaného cesta s bielou čokoládou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu