končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lahodný jahodový koláč[ recept č. 6714 zo dňa 6.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na piškótový plát: • 400 g prášk. cukru • 7 vajec • 15 PL vody • 350 g polohrubej múky • ½ vrecúška prášku do pečiva Plnka: • 7 dl mlieka • 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas • 150 g prášk. cukru • 1 Hera • 1 vrecúško vanilkového cukru • rum podľa chuti • jahody (čerstvé alebo mrazené) + červená želatína POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup...:) Snáď bude chutiť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka 2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh 3. Cukor so žĺtkami vymiešame na penu, postupne pridávame 15 PL vody. 4. Pridáme múku s práškom do pečiva. 5. Pridáme sneh z bielkov a vymiešame šľahačom. 6. Cesto vylejeme na vymúčený a pomastený plech. Pečieme na teplovzdušnej rúre asi 35 – 40 minút na 150 C. 7. Spravíme plnku: Z mlieka a dvoch Zlatých klasov uvaríme puding. 8. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do toho pridávame vychladnutý puding, kým nevznikne ľahký, nadýchaný krém. Nakoniec ho ešte môžeme ochutiť rumom. Krém by mal mať svetlohnedú farbu. 9. Nakoniec už len vychladnutý piškótový plát natrieme plnkou, poukladáme nakrájané jahody a zalejeme červenou želatínou (dá sa kúpiť v prášku v obchode aj s návodom na prípravu). Boky koláča môžeme tiež natrieť krémom a posypať kokosom. 10. Koláč možno urobiť aj iným spôsobom. Cesto treba vyliať na väčší plech a po upečení rozkrojiť na dve polovice (pláty). Prvý plát potrieme plnkou, dáme naň druhý plát, opäť potrieme plnkou, dáme jahody a želatínu. Koláč tiež môžeme piecť ako tortu, ale s menším množstvom surovín na cesto. 11. Takto nejako vyzerá hotový koláč a chutí úžasne! (Toto je iba polovica upečeného koláča, z daných surovín výjde ešte jedna rovnako veľká časť) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Janka R. (Janka23) ID 5247, mimibazar.sk/janka23 (8.8.2008, 8:53) | |
Mňááám vyzerá výborne. Určite ho cez víkend skúsim | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (8.8.2008, 10:33) | |
Teším sa! Potom určite daj vedieť ako sa podaril | |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.8.2008, 22:02) | |
No ja čakám a čakám aj za úvodnou foto........ | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (6.8.2008, 23:54) | |
Tak už to tu máš Tak snáď sa niekto podujme a upečie si to doma, mne osobne koláčik nesmierne chutil! | |
ODPOVEDAŤ |
hana h. (hankazk) ID 90615 (5.6.2009, 8:50) | |||
ja by som sa chcela spytat....to mnozstvo surovin na cesto,treba rozdelit a dat to piect na dvoch plechoch,ked ste pisali,ze je to na dve cesta....alebo sa to moze klasicky vsetko spolu a dat na jeden plech upiect..... mamina bola na jahody a tento kolacik ma velmi zaujal.... |
|||
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (7.6.2009, 22:13) | |||
V pôvodnom recepte je to tak, že sa cesto dá na väčší plech, potom sa prekrojí na rovnaké polovice, prvá sa natrie krémom, položí sa druhá a potom všetko tak isto, len ja som neodhadla veľkosť plechu, dala som na malý a tým pádom bol koláčik dosť vysoký a nemalo by zmysel ho prekrajovať a dávať na seba, lebo to už by bol naozaj vysočizný A tak som len pomazala krémom, dala jahôdky a zaliala želé. Takže je to na vás, podľa toho či budete robiť na veľký alebo menší plech Snáď som vysvetlila pochopiteľne. Dajte vedieť, lebo je naozaj chutný, tento krém používam aj do tort a nikdy nesklamal | |||
ODPOVEDAŤ |