
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Lahodný jahodový koláč[ recept č. 6714 zo dňa 6.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na piškótový plát: • 400 g prášk. cukru • 7 vajec • 15 PL vody • 350 g polohrubej múky • ½ vrecúška prášku do pečiva Plnka: • 7 dl mlieka • 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas • 150 g prášk. cukru • 1 Hera • 1 vrecúško vanilkového cukru • rum podľa chuti • jahody (čerstvé alebo mrazené) + červená želatína POSTUP PRÍPRAVY Obrázkový postup...:) Snáď bude chutiť!!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() 1. Vajcia rozdelíme na žĺtka a bielka ![]() 2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh ![]() 3. Cukor so žĺtkami vymiešame na penu, postupne pridávame 15 PL vody. ![]() 4. Pridáme múku s práškom do pečiva. ![]() 5. Pridáme sneh z bielkov a vymiešame šľahačom. ![]() 6. Cesto vylejeme na vymúčený a pomastený plech. Pečieme na teplovzdušnej rúre asi 35 – 40 minút na 150 C. ![]() 7. Spravíme plnku: Z mlieka a dvoch Zlatých klasov uvaríme puding. ![]() 8. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom a postupne do toho pridávame vychladnutý puding, kým nevznikne ľahký, nadýchaný krém. Nakoniec ho ešte môžeme ochutiť rumom. Krém by mal mať svetlohnedú farbu. ![]() 9. Nakoniec už len vychladnutý piškótový plát natrieme plnkou, poukladáme nakrájané jahody a zalejeme červenou želatínou (dá sa kúpiť v prášku v obchode aj s návodom na prípravu). Boky koláča môžeme tiež natrieť krémom a posypať kokosom. ![]() 10. Koláč možno urobiť aj iným spôsobom. Cesto treba vyliať na väčší plech a po upečení rozkrojiť na dve polovice (pláty). Prvý plát potrieme plnkou, dáme naň druhý plát, opäť potrieme plnkou, dáme jahody a želatínu. Koláč tiež môžeme piecť ako tortu, ale s menším množstvom surovín na cesto. ![]() 11. Takto nejako vyzerá hotový koláč a chutí úžasne! (Toto je iba polovica upečeného koláča, z daných surovín výjde ešte jedna rovnako veľká časť) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Janka R. (Janka23) ID 5247, mimibazar.sk/janka23 (8.8.2008, 8:53) |
Mňááám ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (8.8.2008, 10:33) |
Teším sa! Potom určite daj vedieť ako sa podaril ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (6.8.2008, 22:02) |
No ja čakám a čakám aj za úvodnou foto........ | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (6.8.2008, 23:54) |
Tak už to tu máš ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | hana h. (hankazk) ID 90615 (5.6.2009, 8:50) | |
ja by som sa chcela spytat....to mnozstvo surovin na cesto,treba rozdelit a dat to piect na dvoch plechoch,ked ste pisali,ze je to na dve cesta....alebo sa to moze klasicky vsetko spolu a dat na jeden plech upiect..... ![]() ![]() mamina bola na jahody a tento kolacik ma velmi zaujal.... ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (7.6.2009, 22:13) | ||
V pôvodnom recepte je to tak, že sa cesto dá na väčší plech, potom sa prekrojí na rovnaké polovice, prvá sa natrie krémom, položí sa druhá a potom všetko tak isto, len ja som neodhadla veľkosť plechu, dala som na malý a tým pádom bol koláčik dosť vysoký a nemalo by zmysel ho prekrajovať a dávať na seba, lebo to už by bol naozaj vysočizný ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |