Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Paradajky vo vlastnej šťave
[ recept č. 6594 zo dňa 30.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Paradajky, môže byť cukor alebo soľ, alebo chili paprička, alebo aj nič. Ani voda, vodu dávame len ku koreňom počas rastu.
POSTUP PRÍPRAVY
Paradajky sparíme horúcou vodou, olúpeme, vyberieme zrniečka. Ja to robím jednoducho tak, že ich prekrojím a v studenej vode vypláchnem. Potom ich nahádžem do pohárov, keď sa mi zdajú kyslé dám ČL cukru, keď su dobre zrelé tak trošku soli, ale to vôbec nič nemení na tom, že po natlačení si samé pustia šťavu a po prichytení viečka mám paradajky, ktoré v zime jem z pohára alebo dám na sitko šťavu vypijem, paradajky posekám a nahádžem na pizzu. |
Jana N. (ajoana) ID 44853 (31.7.2008, 16:35) |
a to sa aj nejak zavára?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461, mimibazar.sk/zuzana333 (1.8.2008, 7:48) |
No iste, načo by som ich hádzala do pohára / zaváraninového/? Dám viečko a sterilizujem len toľko čo prichytí, asi 7 minút od bodu varu. Nemám sterilizačný hrniec /zbytočná haraburda.../  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Helena B. (hela2) ID 37749 (30.7.2008, 14:04) |
vyzerá to byť zaujímavé ...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana Zamecnikova (Zuzana333) ID 44461, mimibazar.sk/zuzana333 (31.7.2008, 7:32) |
Je to vyskúšané, robím to takto roky. V zime vôbec nekupujem paradajky v obchodoch, lebo si myslím, že nie sú zdravé. Vraj ich prefukujú plynom v uzatvorených miestnostiach aby očerveneli. Niečo na tom bude, veď sú bez chuti.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |