. .. .. .. .. .. .
. .

Penovky - RECEPT 6527

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 50693 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Penovky


[ recept č. 6527 zo dňa  ]


Penovky


POTREBNÉ PRÍSADY

Penová časť:10 bielkov, 700g kryštálového cukru,štipka soliPlnka: 10 žĺtkov, 200g práškového cukru, 3 malé kocky masla, 2/3 palmely, 100g kakaa, 1 lyžička suchej zrnkovej kávy

POSTUP PRÍPRAVY

10 bielkov začneme šľahať nad parou so štipkou soli a postupne pridávam cukor. Šľahám ich na prvom stupni elektrickým šľahačom cca 15-17 minút.
Ešte pred tým si pripravím papier na ktorý si nakreslím tvar torty- akú budem robiť.
Po vyšľahaní striekam hmotu vrecúškom na pripravený papier. Najčastejšie robím podkovy ( pretože tie sa dobre krájajú ) a z tých 10 vajec mi vydá na 3 pláty a ešte na ozdobu malé pusinky. pečiem ich cca 1 hodinu až hodinu a pol v teplovzdušnej rúre všetky tri naraz.

Plnka: 10 žĺtkov a 200g práškového cukru šľaháme nad parou cca 15 min. Necháme vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané maslo s palmelou a znovu vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame vareškou kakao a kávu a až potom keď je kakao sčasti vmiešané premiešame šľahačom. Časť plnky dáme do vrecúška a ozdobíme ňou kraje a zvyšok rozotrieme po prostriedku plátov...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

toto sa mi podarilo vytvoriť teraz na svadbu
a tu je z boku
pre kolegyňu
a toto bolo na Veľkú noc


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< moja prvá torta v živote | Penovky | Chlebíky inak ako vo vajci >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Judita V. (judita1) ID 11942 (16.11.2008, 13:09)
(Y) (Y) oceňujem presný postup pri šľahaní :-) ak sa nopedarí :-@ pošlam vám ju ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (30.9.2008, 19:42)
Sorka, ale ešte som nejedla taku penovu tortu ako to chuti? Ako piškota? Urobila by som keby som vedela pribliznu chut ;-) a čo sa tyka salmonely, tak praženicu potom ako robia ked je 10min malo? *-)ved by z nej nič neostalo a vajko na oko? :-o to uz nic by z neho nebolo. Nič si z toho nerob (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana G. (ajuska23) ID 52616 (29.7.2008, 7:31)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Jana F. (funfalkova) ID 14554 (upravené 26.7.2008, 9:44)
No ja tiež robievam túto tortu, ale bielka šľahám niekedy až hodinu. *-) A keď som si to chcela skrátiť a vyšľahala rýchlejšie , mala som ich gumové. 8o|
ODPOVEDAŤ
Oliver B. (Oliver Best) ID 52649 (24.7.2008, 22:29)
Zdravím , ten čas je trochu krátky nie ? ja som mal salmonelu , a za ten cas sa tie vajcia dobre nespracujú môžu tam byť stopy salmonelozy .
Na tejto stranke odporučaju 12min pri 60 C ale mne Dr hovoril o dlhsom case : http://www.uvzsr.sk/vypis_clanku.html?cast=1-4622&polozka_id=2989102&cast=1-4622
ODPOVEDAŤ
Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 (24.7.2008, 22:50)
no ale ved to sa ešte suší pri teplote 100 stupnov...
tak by to malo byť vporiadku...nie?
ODPOVEDAŤ
Oliver B. (Oliver Best) ID 52649 (24.7.2008, 22:54)
ale plnka sa nesuší, tam ste uviedli 10 min (comp)
ODPOVEDAŤ
Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 (24.7.2008, 23:01)
ah ano akurát som pisala Petke B. že to nemam tak presne odstopované- že to robím odoka- a ten čas som dala ako orientačný- no moja chyba, že to nie je take presné... ale fakt som to ešte nestopovala... ked je hmota horúca tak ju dám z pary dole...stačí ako doplnenie-hm?
:'(
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu