
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Penovky[ recept č. 6527 zo dňa 24.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Penová časť:10 bielkov, 700g kryštálového cukru,štipka soliPlnka: 10 žĺtkov, 200g práškového cukru, 3 malé kocky masla, 2/3 palmely, 100g kakaa, 1 lyžička suchej zrnkovej kávy POSTUP PRÍPRAVY 10 bielkov začneme šľahať nad parou so štipkou soli a postupne pridávam cukor. Šľahám ich na prvom stupni elektrickým šľahačom cca 15-17 minút. Ešte pred tým si pripravím papier na ktorý si nakreslím tvar torty- akú budem robiť. Po vyšľahaní striekam hmotu vrecúškom na pripravený papier. Najčastejšie robím podkovy ( pretože tie sa dobre krájajú ) a z tých 10 vajec mi vydá na 3 pláty a ešte na ozdobu malé pusinky. pečiem ich cca 1 hodinu až hodinu a pol v teplovzdušnej rúre všetky tri naraz. Plnka: 10 žĺtkov a 200g práškového cukru šľaháme nad parou cca 15 min. Necháme vychladnúť. Potom pridáme rozšľahané maslo s palmelou a znovu vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame vareškou kakao a kávu a až potom keď je kakao sčasti vmiešané premiešame šľahačom. Časť plnky dáme do vrecúška a ozdobíme ňou kraje a zvyšok rozotrieme po prostriedku plátov... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Judita V. (judita1) ID 11942 (16.11.2008, 13:09) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (30.9.2008, 19:42) |
Sorka, ale ešte som nejedla taku penovu tortu ako to chuti? Ako piškota? Urobila by som keby som vedela pribliznu chut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adriana G. (ajuska23) ID 52616 (29.7.2008, 7:31) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana F. (funfalkova) ID 14554 (upravené 26.7.2008, 9:44) |
No ja tiež robievam túto tortu, ale bielka šľahám niekedy až hodinu. ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Oliver B. (Oliver Best) ID 52649 (24.7.2008, 22:29) |
Zdravím , ten čas je trochu krátky nie ? ja som mal salmonelu , a za ten cas sa tie vajcia dobre nespracujú môžu tam byť stopy salmonelozy . Na tejto stranke odporučaju 12min pri 60 C ale mne Dr hovoril o dlhsom case : http://www.uvzsr.sk/vypis_clanku.html?cast=1-4622&polozka_id=2989102&cast=1-4622 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 (24.7.2008, 22:50) |
no ale ved to sa ešte suší pri teplote 100 stupnov... tak by to malo byť vporiadku...nie? |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Oliver B. (Oliver Best) ID 52649 (24.7.2008, 22:54) | |
ale plnka sa nesuší, tam ste uviedli 10 min ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Kristína Š. (kristi8584) ID 50693 (24.7.2008, 23:01) | ||
ah ano akurát som pisala Petke B. že to nemam tak presne odstopované- že to robím odoka- a ten čas som dala ako orientačný- no moja chyba, že to nie je take presné... ale fakt som to ešte nestopovala... ked je hmota horúca tak ju dám z pary dole...stačí ako doplnenie-hm? ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |