Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov)
Parené buchty s pudingom
[ recept č. 6388 zo dňa 19.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g polohrubej a 200 g hladkej múky, 1 vajce, 3 dl mlieka, 1 instantné droždie, 60 g práškového cukru, pol deci oleja, soľ, lekvár****** puding pre 4 osoby: 1 l mlieka, 6 lyžíc cukru, 1,5 čokoládového pudingu Dr.Oetker
POSTUP PRÍPRAVY
Zbožňujeme parené buchty a odkedy mám pekárničku, výsledok je zaručený! My máme najradšej preliaty čokoládovým pudingom, ale aj s makom a grankom je fantastický! Plniť sa môže aj nutellou, ktoré deti zbožňujú.... Z tejto dávky mi vyšlo 24 kusov, ktoré bohate postačia pre štvorčlennú rodinku, pretože aj tak chutia hlavne čerstvé...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Všetky prísady dáme do pekárničky podľa predpísaného postupu a zapneme program cesto.
Keď je hotové, vyklopíme na múkou posypanú dosku.
Trocha premiesime a rozdelíme na dva diely.
Vyváľame plát asi 0,5 cm hrubý a ten nakrájame na štvorce. Do ich stredu kopíme lekvár podľa chuti.
A snažíme sa formovať buchtičky :o).
A pokračujeme s druhou polovičkou.
Do veľkého hrnca napustíme vodu do výšky asi 3 cm a dáme na plameň.
Pripravíme si asi hrnček oleja, ktorým natierame parák. Robím to v dreze.
Tak ako aj parák, naolejujeme aj buchty.
A vložíme do hrnca s vriacou vodou, pod pokrievkou paríme 10 minút. Paríme naraz aj 5 - 6 buchiet, ja som zabudla priniesť domov od maminy môj extra veľký hrniec, tak som mala o číslo menší a do neho sa nezmestil parák úplne roztiahnutý...
Keď sú hotové, hneď kladieme na vrch kúsky masla, ktoré sa krásne roztopia. Vodu, ktorá sa z hrnca odparila, nahradíme.
A pokračujeme, kým sa nám minú všetky buchty z dosky :o).
Prelejeme čokoládovým pudingom a schuti sa do nich pustíme..........
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35) | << predošlé 1, 2 |
| Lenka K. (chrumka0203) ID 49768 (8.1.2010, 18:55) |
už viem robiť parené buchty aj ja Vďaka za recept trošku som ho obmenila lebo som nemala momentálne doma lekvár, tak som zabalila do buchtičky jahody s trochou jahodového džemu a boli výbormé |
ODPOVEDAŤ |
Martina R. (ozi) ID 78781, mimibazar.sk/ozi (21.12.2009, 8:21) |
Cez týždeň sa ich chystám urobiť, tak dúfam, že sa vydaria.
Mám otázku, keď ich bude veľa, chcela by som zamraziť. Mám ich zamraziť ešte surové však?
Dík za odpoveď |
ODPOVEDAŤ |
| | Erika O. (erika10) ID 40452, mimibazar.sk/erika10 (8.1.2010, 19:36) |
Martinka, moja mamina-lebo ja sa ich chystám zajtra robiť po prvý raz vždy všetky buchty uparí a tie, ktoré sú nazvyš dá do mraziaka... Potom si ich už len vyberie keď potrebuje, nechá rozmraziť a potom ich zohreje nad parou. A sú stále mňamóozne |
ODPOVEDAŤ |
| Monika M. (monika137) ID 55934, mimibazar.sk/monika137 (8.9.2009, 12:42) |
Tieto buchtičky vyzerajú krásne. Ja by som ale potrebovala radu. Tiež som ich spravila, hoci nie podľa tohto receptu, ale podobného. V pare sa krásne nadýchli, ale ako som ich dala nabok "odýchnuť" hneď spadli dole, a stali sa z nich "palacinky". Kde môže byť chyba? A pritom z tie istého cesta som robila aj knedle, tak tie sú krásne vysoké. Máte nijaký nápad? ďakujem za radu. Monika |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (12.9.2009, 14:22) |
Monika, chyba je v recepte. Nesedí tam nejaký pomer. Ja som tiež experimentovala s nespočetným množstvom receptov a vložila som iba tie osvedčené. Mne tiež vždy "padli" buchty a potom aj stvrdli na vražednú zbraň, ale tieto sú super. Treba ich vyskúšať! Potom mi dajte vedieť, som zvedavá. |
ODPOVEDAŤ |
| | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (8.9.2009, 12:47) |
Monika ja keď vyberiem buchty z hrnca tak do každej pichnem ,aby mohol vyfučať vzduch...potom neklesnú |
ODPOVEDAŤ |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (29.5.2009, 19:42) |
Dakujem za skvely recept! Buchty boli neskutocne dobre |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava F. (frolka7) ID 15441, mimibazar.sk/frolka7 (26.4.2009, 23:03) |
Aj my sme ich vyskúšali, sú výbornéééé |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (andula098) ID 73898 (upravené 8.4.2009, 21:24) |
Ahoj, práve som robila tvoje buchty v DP, skúšala som prvý krát cesto, zataľ som robila len chleba, vykyslo to krásne, buchty sú nachystané na paru, dúfam, že budú ,ako píšu gazdinky, ktoré to majú už odskúšané.Je to dobrý nápad kysnúté cesto v pekárni, zataľ som si porobila iné veľkonočné upratovanie. Prajem aj Tebe pekné sviatky (K ,veľa kupačov . Anna Ešte píšem výsledok,boli výborné. Budem ich robiť..... |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (mamušík) ID 37209 (28.2.2009, 21:45) |
Nóó dnes som to robila aboli ,môj syn a aj dcéra sa oblizovali až za ušami .Dala som ale len 1/2 kocky,lebo na nej bolo napísané ,že celá je na 1kg.Vynikajúci recept odporúčam všetkým vyskúšať.Ostali nám len 3ks |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (mamušík) ID 37209 (23.2.2009, 20:55) |
Ahoj môj syn si na víkend objednal parené buchty tak som sa rozhodla vyskúšať tie tvoje .Len mám malý problém koľko tam ide čerstvého droždia ja najradšej používam to.Dík Katka |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (24.2.2009, 16:41) |
Dala by som jednu kocku. Tá je, myslím na 500 g múky. |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (Jolana) ID 36903 (19.2.2009, 14:43) |
Podľa tohto receptu konečne viem urobiť parené buchty. Sú . Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (20.2.2009, 18:18) |
Nie je zač! Som rada, že sa podarili a urobili radosť! |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana M. (zumu) ID 42060 (19.2.2009, 14:26) |
chcem sa podakovat dnes som ich robila podla vasho receptu su fantasticke moja rodina je spokojna |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (20.2.2009, 18:17) |
Som veľmi rada, že chutili! |
ODPOVEDAŤ |
renata n. (rengie) ID 61883 (10.2.2009, 11:00) |
Chcela som sa opytat,podla fotecky usudzujem ze mas DP panasonic..nie je mi celkom jasne pod ktorym programom je cesto( kedze je to v angline a navod k tomu tieznemam slovensky..dakujem... |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka Ď. (seflera) ID 17586 (19.2.2009, 14:30) |
Ahoj aj ja mam panasonic, cesto robim pod programom dough. |
ODPOVEDAŤ |
STANISLAVA H. (espri25) ID 40778 (10.2.2009, 10:08) |
Najlepsie parene buchty ake som kedy jedla |
ODPOVEDAŤ |
| Michaela K. (LondonKids) ID 11919, mimibazar.sk/LondonKids (3.9.2008, 16:38) |
Dnes som sa ich chystala robit, lebo som si konecne kupila novu pekarnicku, no samozrejme som to doplietla a cesto mi nevykyslo... Prave som zistila, ze do mojej pekarnicky musia ist najprv tekutiny, az potom sypke ingrediencie.... Teraz som to dala znova kysnut, no "rucne", tak hadam do zajtra aspon nejaka buchta bude hotova.... Milujem parene buchty a tieto Vase vyzeraju vynikajuco....uz sa neviem dockat. |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (25.8.2008, 23:39) |
zajtra ich urobim len chcem narobit aj do mrazaku,nemate skusenosti,treba ich tak isto parit a potom len po vychladnuti zamrazit? A este mam otazku,pocula som o parenych buchtach ktore sa varia-robite to niekto? |
ODPOVEDAŤ |
| | Paula B. (paula) ID 229 (31.8.2008, 20:08) |
Zuzka,ked ich davas do mraznicky musis tiez parit ja o robim tak ,ze ked vidim ,ze sa nepojedia tak ich uz nenatieram a dam do mrazaku .Potom ich iba vyberiem,necham rozmrazit a potom ich troska prihrejem a urobim,u nas idu s kakaom a makom |
ODPOVEDAŤ |
| | Robert K. (rmk) ID 14915 (27.6.2009, 14:13) |
|
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35) | << predošlé 1, 2 |