končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mexické kura so zeleninou[ recept č. 6330 zo dňa 16.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kuracích stehien bez kosti a kože, 1 kg zemiakov, 1 cuketa, 2 červené a 1 žltá paprika, 2 veľké cibule, 4 kukuričné klasy, 300 g veľkých šampiónov, paradajky cherry, mexická marináda, olej, soľ *****dresing: 2 biele jogurty, 1 kyslá smotana, bylinková soľ, 3 strúčiky cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Prehrabávala som sa v časopisoch o varení a pečení a niekde som objavila takýto podobný recept a hneď sa mi zapáčil. Časopis som síce niekde založila a ani nájsť som ho nevedela, tak som improvizovala a musím povedať, že toto je fantastický a jednoduchý recept, vynikajúca chuťová kombinácia a pikantnou marinádou boli nadšení aj chlapi :o))). Však aj tých treba trocha rozmaznávať, aby vedeli, prečo si nás brali :o))))). No a pre deti a dospelých pod 50 kg som mäso marinovala v menej pikantnej zmesi:o). Bod 1 a 2 odporúčam robiť deň vopred. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Polievkovú lyžičku mexickej marinády vymiešame v 8 lyžiciach oleja a vložíme doň mäso a cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Vložíme do chladničky na noc. Pre deti môžete marinovať v ľuvovoľnej marináde, podľa chuti. Ja som použila máličko korenia na gyros s troškou oleja. Kukuričné klasy očistíme, pokrájame na takéto kusy a uvaríme vo vode za 35 minút do polomäkka. V tej istej vode necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Asi hodinku a pol pred obedom si vyberieme mäso s cibuľou a z kukurice zlejeme vodu. Zemiaky umyjeme, nakrájame na mesiačiky, papriku a šampióny na väčšie kusy, cuketu na kolieska. Do vymastenej jenskej misy vložíme všetko mäso s cibuľou a do zbytku marinády vložíme zeleninu. Zapneme rúru. Dobre v nej všetko preváľame.... Všetko dobre premiešame, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 180 stupňov asi tak hodinku. Kým sa obed pečie, pripravíme si dresing zmiešaním všetkých prísad a pretlačeného cesnaku. Necháme asi pol hodinku odstáť, aby sa chute mohli naplno rozvinúť. Potom už len servírujeme s dresingom a zdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť! Na večeru nám ostala jedna jediná porcia :o) alebo :o(?........ OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Adriána S. (adriana318) ID 5800, mimibazar.sk/adriana318 (17.7.2008, 10:36) | |
Tento receptik vyzera fantasticky, urcite chlapcom pripravim, to je ich parketa taketo papanie , super | |
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (17.7.2008, 18:55) | ||
Naozaj odporúčam! Výborné a jednoduché! A dovolím si tvrdiť, že aj celkom zdravé s tou peknou dávkou zeleniny. | ||
ODPOVEDAŤ |