končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
RYBY A DARY MORA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)Žralok s ovocím[ recept č. 6294 zo dňa 14.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY žraločie steaky * citrónová šťava * soľ * biele mleté korenie * zázvor * petržlenová vňať * olivový olej * 2 banány * 1 konzerva sterilizovaných hrušiek * maizena * sladká sójová omáčka * PRÍLOHA: ryža POSTUP PRÍPRAVY Dievčence, ponúkam výborné jedlo zo žraločieho mäsa... ak teda obľubujete morské rybky :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Rybie plátky umyte, osušte, okoreňte bielym korením, zázvorom, petržlenovou vňaťou, osoľte, pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte ho chvíľku odpočívať na kuchynskej doske. 2. Porcie žraloka osmahnite na olivovom oleji, vyberte ho z panvice a udržujte teplé, pokiaľ udusíte ovocie. 3. pridajte nakrájané banány, 4. sterilizované hrušky v mierne sladkom náleve aj so šťavou, 5. po chvíľke dusenia pridajte maizenu rozmiešanú vo vode a sladkou sójovou omáčkou, 6. a za stáleho miešania uvarte do zhustnutia. Pár minút postačí. Hotovo. 7. Na tanier servírujte ryžu, pridajte opečeného žraloka a prelejte ovocnou omáčkou. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (25.7.2008, 8:59) |
Dievčence, som sa minule dočítala, že žralok (tiež mečúň, makrela kráľovská) patrí medzi menej zdravé rybie mäská kvôli tomu, že sa v ňom ukladá viac ťažkých kovov ako v iných rybích mäskách.. takže pre detičky radšej žraloka nie |
ODPOVEDAŤ |
Silvia K. (silviakov) ID 45553 (15.7.2008, 14:57) | |
Uuuáááááááááá................ alebo ako sa otáča potravový reťazec................ | |
ODPOVEDAŤ |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (15.7.2008, 14:52) | |
Noooo, s tým by som vedela, čo , nabudúce, keď pôjde môj rybár na lov, tak mu poviem nech sa bez žraloka ani nevracia domov ovocie zoženiem ja | |
ODPOVEDAŤ |
Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (14.7.2008, 15:16) | |
Priznam sa, ryby milujem...ale zraloka som este neskusala.... ma nejku vyraznu chut? Alebo cim sa lisi od inych morskych ryb? Potrebuje specialnu upravu? Vyzera vsak super s tym ovocim.... |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (14.7.2008, 12:23) | |
Ahoj Marcelka , ak som Ťa tu náhodou odchytila , tak mám jednu otázočku. Aký bol žralok po tejto tepelnej úprave? Myslím, či náhodou nebol žuvavý. Mám tiež jeden recept zo žraloka v albume a keď som ho robila prvý raz, tak bol super jemnučký, ostatné dva razy mi pripadali tie steakystaré , žralok bol žuvavý a bola som z toho úplne znechutená. To je tá nevýhoda , že nemáme more a dostať tu kúpiť viacmenej len mrazené veci, v ktorých ani Pán BOh netuší čo je . Ď.Lucia | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633, mimibazar.sk/emka (14.7.2008, 12:30) | ||
Ahoj Lucia´ s týmto som sa ešte nestretla, žraloka robievam väčšinou v pare, tento bol výnimka. Možno záleží aj od toho, aký veľký to bol žralok, či nebol moc mastný... a tiež aj dátum spotreby. Toto bol mladučký žralok, tenké filetky, takže sme boli spokojní Inak máme radšej sladkovodné ryby ako morské, možno je to iba sila zvyku....... tak papa a maj sa krááásne! | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (14.7.2008, 12:37) | |||
Marcelka, Ďakujem. Ak ho náhodou ešte niekedy kúpime, tak ho skúsim pripraviť na pare. papa | |||
ODPOVEDAŤ |