Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Muffinky ako billiardové gule - veľmi rýchle
[ recept č. 6289 zo dňa 14.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2,5 dcl hrnček hladkej múky, hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček hnedého cukru ( može byť aj obyč biely krupicový ), 3 lyžice kakaa, 1 vajíčko, 1 bal. kypriaceho prášku do pečiva Plnka: vanička nízkotučného tvarohu, 2 bal. vanilinového cukru
POSTUP PRÍPRAVY
Cukor vymiešame s cukrom postupne vmiešame olej a nakoniec mlieko. Vsypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom, zamiešame. Do formy na muffiny dáme košíčky a do nich dáme cesto asi lyžicu. Potom naň dáme kopček tvarohovej plnky a prikryjeme zas cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 min. Vychladnuté ozdobíme marcipánom. Príprava cesta netrvá viac ako 5 minút a s naplnením do formy plus ďalších maximálne 5, takže rýchlovka. |
barbora b. (bobaka) ID 92598 (26.4.2009, 12:55) |
gabi mohla by si mi poradit ked farbis ten marcipan ako tam pridavas to farbivo?ja ho niecim zmiesavas ci nie. dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (2.8.2008, 22:39) |
sú perfektné, rada by som takéto niečo upiekla ale ešte nikdy som nerobila s marcipánom. Mohla by si mi prosím ťa napísať ako sa postupuje. Aj tie torty a marcipánové kvetiny sú úžasné, ja len neviem ako na to. Díky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (3.8.2008, 11:13) |
Ahoj Ivetka....recept na marcipán mám tuším pri mačičkovej torte...postup vysvetlím....do misy si preosej práškový cukor a aj sušené mlieko ( niekedy sú hrudky aj v mlieku) ,pridaj bielok a med a asi tak dve tri lyžičky teplej vody...spolu všetko mies až kým hmota nieje tuhšia ,potom daj do hmoty stužený tuk a mies ďalej...teraz by už nemalo lepiť ....ak sa ti zdá, že je to suché a neplasticke...malo by to byť ako pevnejšia plastelína...pridaj po vodu asi tak, že si umy ruky a takými vlhkými to premies...ak je to príliš mäkké pridaj cukor....v recepte čo mám ja netreba moc vody,lebo je tam ten bielok a tak s vodou opatrne...potom vymiesené vlož do igelitového sáčka a môžeš začať po kuskoch farbiť....ak sa ti bude zdať, že ti to stuhlo daj marcipánový kúsok, čo práve potrebuješ v sáčku asi na 5 sekund do mikrovlnky...zohreje sa a ty ho navlhčenými rukami zas vymiesiš a máš oki....Inak na poťahovanie je najlepšie robiť marcipán z JOJO cukríkov...je taký trochu ako gumenejši a netrhá sa. Marcipán si vaľkaj na preosiatym prášk.cukrom podlžke. Vyvaľakaj ho na oveľa väčší priemer ako máš tortu. Tortu na povrchu natri krémom (nie tvarohovým, šľahačkovým...najlepšie nadstavovaným . Marcipán podober oboma rukami a daj na vrch tak aby ti prevýsalo veľa okolo bokov. Vyhlaď vrch a postupne prihládzaj boky...odrež nie celkom pri kraji...radšj milimeter viac a ten potom podlož pod tortu. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (3.8.2008, 12:57) |
ďakujem za postup určite vyskúšam a dám vedieť ako to dopadlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (1.8.2008, 18:55) |
dík Martuš...tu aspoň pomíňam nadbytky marcošu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta S. (berrries) ID 49602 (31.7.2008, 10:35) |
super nápad |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (15.7.2008, 10:04) |
som rada,že sa vám páčili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (14.7.2008, 8:39) |
ďakujem vám ste milé...po tom neúspešnom boji s billiardovým stolom, sa aspoň toto trochu podarilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína P. (Kitty26) ID 3488 (14.7.2008, 8:32) |
To je milučké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.7.2008, 8:37) |
Kristínka, si ma predbehla Sú neskutočne rozkošné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |