. .. .. .. .. .. .
. .

Pre Vás, gazdinky! - RECEPT 6233

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 13045 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)


Pre Vás, gazdinky!


[ recept č. 6233 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

trocha času...

POSTUP PRÍPRAVY

možno vás zaujme niečo z týchto dobrých rád, ktoré dlho zbierala moja mamina. niečo z toho určite poznáte, ak nie, som rada, že som pomohla... tak napr.:
1. piškotové cesto uprostred pečenia v polovičke narežeme, potom nespadne.
2. karamel bude kvalitnejší, keď doň pred pražením cukru pridáme pár kvapiek octu.
3. ak do cesta na palacinky pridáme trochu rumu al. sódy bude veľmi ľahké, ALE: cesto musí chvíľu ležať.
4. do kysnutého cesta pridávame trochu nastrúhaných varených zemiakov, bude mäkkšie a nadýchané.
5. krehkosť piškot. cesta dosiahneme pridaním trošky škrobu.
6. ak do bielkov pridáme trocha citrón. šťavy, ušľaháme ich lepšie a ľahšie.
7. ak do vody, v ktorej varíme ryžu dáme trocha citr. šťavy, bude ryža belšia.
8. náhradu šľahanej smotany pripravíme z tuhého snehu z 2 bielkov, do kt. zamiešame 10 dg prášk. cukru a lyžicu čerstvého rozpust. vychlad. masla.
9. vyschnutú horčicu môžete ešte použiť, keď ju rozmiešate s trocha octom, s cukrom a pár kvapkami oleja.
10. kakao možno najdlhšie skladovať na suchom, tmavom a chladnom mieste najviac 5 mesiacov.
11. Zrazenú šľahačku môžete opäť šľahať, ak do nej pridáte trochu studeného neprevareného mlieka.
12. bravč. pečienka bude pikantnejšia, ak mastnú stranu potriete trochou škorice.
13. zoschnuté jablká nadobudnú pôvodný vzhľad, ak ich na niekoľko hodín namočíme do studenej vody.
14. mlieko neskysne a nevykypí,ak pred bodom varu pridáme na každý liter 1 kávovú lyž. cukru.
15. popálili ste si jazyk pri jedení? okamžite si ho natrite kúskom masla, bolesti rýchlo ustúpia.
16.mäsový vývar ostane číry, ak doňho pri varení vložíte kúsok umytej vajcovej škrupiny.
17. riedku zemiak. kašu zahustíme pridaním niekoľkých lyžíc sušeného mlieka.
18. kel pri varení menej zapácha, ak do vody pridáte kúsok čierneho chleba.
19. ako uchrániť izbové rastliny pred škodcami? do kvetináča zastrčte 6 zápaliek - hlavičkou nadol.

určite aj vy máte nejaké dobré rady, čo sa týka varenia, čistenia škvŕn a pod. tak ich tiež priložte, určite sa zídu a budeme ich mať pekne po kope!
<< Cestovinové placky so salámou | Pre Vás, gazdinky! | Slané chuťovky z listkového cesta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
melania l. (lararuby) ID 130989 (27.1.2010, 13:30)
PAJO,a čo ked do práčky celá nevleziem?- :-D :-D :-D :-D :-D (hello)
ODPOVEDAŤ
alena k. (pajo) ID 9224 (upravené 5.1.2009, 16:11)
20.Zivicu z ruk a odevou odstranime, potriet majonezou a potom oprat
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu