Zdena K. (zdena169) ID 29601 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)
Kurací perkelt
[ recept č. 6215 zo dňa 10.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kuracie stehná - bez kože, cibuľa, sladká smotana, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, hladká múka
POSTUP PRÍPRAVY
V obrázkovom postupe
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Suroviny - zabudla som odfotiť hladkú múku na zahustenie. Stehná treba zbaviť kože, môžete aj vykostiť, ale ja to robím až po uvarení - ide to ľahšie. |
|
Orestujeme cibuľku na oleji. |
|
Pridáme mäsko. |
|
Keď sa mäsko stiahne, osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. |
|
Zalejeme vodou a dusíme, kým mäsko nezmäkne - nezačne sa oddeľovať od kosti. |
|
Rozmiešame časť smotany s dvomi lyžicami hladkej múky. |
|
Zvyšnú časť smotany vylejeme do hrnca (treba znížiť teplotu varu). |
|
Keď začne omáčka vrieť vlejeme do nej smotanu zmiešanú s múkou. |
|
Keď omáčka zhustne a zovrie, odstavíme a môžeme podávať s cestovinou, alebo haluštičkami. Dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
| Tatiana Z. (Zajkote) ID 199433 (24.3.2014, 18:34) |
Mňaaaaam Výborný |
ODPOVEDAŤ |
| Denisa R. (denca13) ID 14351 (8.1.2013, 19:22) |
Tento receptík robím aj ja, len dávam spolu s korením aj bobkový list. Skúšala som aj s kyslou smotanou, ale sa mi to nejak zrazilo tak odvtedy robím len takto. Ste mi narobili chúťky už viem čo bude zajtra na obed |
ODPOVEDAŤ |
Lenka V. (lebo5) ID 201683 (4.1.2013, 12:08) |
.............tak už sa varí.......... môj prvý perkelt..... ale vonia výborne, tak som zvedavá |
ODPOVEDAŤ |
Zuzanka M. (zuvinka102) ID 189597 (25.7.2012, 16:48) |
no tak idem vyskusat, prvy krat v mojom zivote :o)) snad sa podari lebo recept vyzera byt super.. |
ODPOVEDAŤ |
Alena H. (alca76) ID 32848, mimibazar.sk/alca76 (11.2.2012, 14:38) |
Super, ďakujem krásne za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (28.6.2011, 21:43) |
|
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (28.6.2011, 20:41) |
toto je jedno z mala jedal, co mi moj zje cestovinami... je to perfeknty receptik, iny ani nerobim... |
ODPOVEDAŤ |
| elena k. (ellen 12) ID 180850 (28.6.2011, 10:44) |
mnam super |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 (27.4.2011, 13:30) |
stará dobrá klasika |
ODPOVEDAŤ |
Simona L. (gerci90) ID 189389 (27.4.2011, 13:19) |
dakujem za napad.... ako zaciatočnik kucharka zbožnujem taketo receptiky aj pofotene aj logicky vysvetlene...no na same jednotky.. |
ODPOVEDAŤ |
| Luboš Š. (Theamis) ID 100837 (2.1.2011, 23:35) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (30.11.2010, 9:15) |
Takéto niečo robím aj ja ale používam pochúťkovú smotanu a pridám štipku kryštálového cukru a úplne na koniec keď už nevarím tak zamiešam na špic noža klasicej mletej kávy. Dá to takú fajn chuť. Ale tej kávy fakt len trošíčka |
ODPOVEDAŤ |
Lenka V. (lolina22) ID 37734 (30.11.2010, 7:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Anna K. (klaymanova) ID 50952 (26.10.2010, 12:46) |
jeeeeeeeeej takto prsene robim aj ja a moj sa nevie ojest ked neviem čo varit tak hned že kurča na smotane aj by v tom a nožky zvyknem vykostit vopred |
ODPOVEDAŤ |
Maria M. (misqs17) ID 166394 (15.10.2010, 20:08) |
mnam..dnes som ho robila prave...ja mam presne rovnaky recept...je proste super... |
ODPOVEDAŤ |
Monika J. (M_O_NIKA) ID 68080 (15.10.2010, 1:07) |
Mnaaam vyborne Stale ho robim len podla tohto receptiku ....vdaka |
ODPOVEDAŤ |
dominika l. (domca11) ID 114533, mimibazar.sk/domca11 (2.10.2010, 10:52) |
mňaaaaaaaamky mňaaaaaam najlepší perkeltík |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 35 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |