. .. .. .. .. .. .
. .

Pikantná grécka zmes - RECEPT 618

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 556 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Pikantná grécka zmes


[ recept č. 618 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

750g kuracích pŕs (vhodné je aj 500g jahňacieho stehna),
5 PL oleja,
zmes korenia "GYROS",
2 cibule,
4 strúčiky cesnaku,
soľ, mleté čierne korenie, chilli,
korenie "tzatziki",
1 kelímok bieleho jogurtu, alebo kyslej smotany,
1 šalátová uhorka,
šťava z 1/2 citróna,
petržlenová vňať,


POSTUP PRÍPRAVY

Mäso umyjeme a pokrájame na pásiky. V oleji rozmiešame 2-3 lyžičky korenia "gyros" a pridáme citrónovú šťavu, vlejeme na mäso, poriadne zamiešame, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme na 3hodiny odležať na chladné mieto.

Pred varením si pustíme pravú grécku hudbu a zatancujeme "sirtaki" ... :D

Cibule nakrájame na kolieska, 2ks cesnaku na plátky a spolu opražíme na olivovom oleji. Pridáme odležané mäso s marinádou, sprudka opečieme. Dochutíme soľou, čiernym korením, štipkou (alebo väčšou štipkou, komu ako chutí...) chilli. Môžme podliať vodou, ale tú necháme úplne odpariť. Varíme do mäkka, na konci posypeme petržlenovou vňaťou.

Omáčku s "tzatziki" si pripravíme tak, že uhorku umyjeme, ošúpeme a postrúhame bez jadierok na veľkých okách strúhadla. Je dobré nechať ju chvíľu postáť v sitku, aby prebytočná voda odkvapkala... Ostatné 2ks cesnaku ošúpeme a prelisujeme. Spolu s uhorkou zamiešame do jogurtu, príp. kyslej smotany a pridáme tak 2-3 lyžičky korenia tzatziki. Omáčkou prelejeme pripravené mäso.

Ako prílohu podávame opekané zemiaky, ryžu, hranolky alebo žemľu.

Dobrú chuť!!
<< TIRAMISU | Pikantná grécka zmes | PARKY V LISTKOVOM CESTE >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu