
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) pečené jablko a chrumkavé mandle "á la mode"[ recept č. 6144 zo dňa 6.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY tento recept je z receptára pribaleného k olivovému oleju a naozaj vám ho veľmi odporúčam vyskúšať, podáva sa ešte horúci na studenej zmrzlinke a je neskutočne dobrý. ja by som kľudne aj tú zmrzlinu oželela a spráskala celý pekáč len tak, "bez ničoho" mňaaaaam........................................ takže ingrediencie:3 polievkové lyžice (PL) olivového oleja, 4 mäkšie jablká, vhodné na pečenie, ošúpané, zbavené jadrinca a nakrájané na tenké plátky, pol šálky hnedého cukru ( v našom prípade trstinového ), 2 PL polohrubej múky, 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva, 3/4 šálky nakrájaných mandlí, zmrzlina podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY väčšinou robievame z dvojnásobnej dávky, lebo je to fantastické a aj tak sa zje polovica ešte pred servírovaním zmrzliny :-DDD uvedené suroviny sú cca na 6 porcií. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() vyhrejeme rúru na 180 stupňov. vymažeme pekáč olejom ( my dávame ten trochu menší teflonový, nie ten s klasickými rozmermi - myslím, že veľkosť nie je ani veľmi podstatná ) ošúpané jablká nastrúhame na tenké plátky a naukladáme ich na dno pekáča. ![]() v ďalšej mise premiešame múku, hnedý cukor a prášok do pečiva - poriadne, hlavne, aby sa ten PDP rozptýlil rovnomerne, aby ho potom nebolo v tých jablkách cítiť. pridáme olivový olej a mandle. miešame, dokiaľ sa zmes nespojí - vyzerá to asi takto :-) ![]() v pôvodnom recepte sa píše, že "rozlejte" zmes rovnomerne na jablká, no z predchádzajúceho obrázku vyplýva, že vzhľadom na konzistenciu zmesi by bolo to "rozlievanie" pomerne komplikované :-D ale takto to vyzerá stále, nezľaknite sa, tak to aj má byť, preto spomínané rozlievanie nahradíme jednoduchým rovnomerným navrstvením masy na jablká. pečieme cca 30 min alebo tak dlho, než jablká zmäknú a horná vrstva dostane zlatohnedú farbu. a tu mi chýba fotka upečených jabĺčok, keďže vo víre oslavy sme to my organizátori nestíhali dokumentovať :-( ![]() no tu je aspoň výsledok - zmrzlinku ozdobíme ešte teplými jablkami a iným podľa vlastnej fantázie a časových možností , napr. my čoko polevou a lístkom medovky a podávame. verím, že to teraz, v zmrzlinkovej sezóne, vyskúšate a že vám to bude chutiť :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Erika B. (BrDo) ID 3728 (7.7.2008, 20:17) |
vyzerá to naozaj super, toto určite vyskúšame ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (11.8.2008, 15:22) |
no, erika, presne tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Estera L. (saxinka) ID 14692 (7.7.2008, 19:53) |
podobá sa to na kanadsky jablčník ![]() ![]() http://www.alinka.sk/kanadsky-jablcnik-apple-crumble/ |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (8.7.2008, 12:51) |
...ako u nas hovorime - take iste, len ine ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() to z mojho receptu vsak nie je klasicky mucnik, nedrzi to tvar, skor sa to nabera lyzicou na tu zmrzku... ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.7.2008, 20:09) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=928 | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Estera L. (saxinka) ID 14692 (8.7.2008, 20:51) | |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (6.7.2008, 22:33) |
ja sa to pokúsim vyskúšať, aj keď som si povedala, že si dám pečiacu pauzu, vyzerá to zaujímavo a asi neodolám ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (upravené 8.7.2008, 15:49) |
evka, ved to ani nie je pecenie v pravom slova zmysle ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.7.2008, 22:50) |
a ked nebudes pozerat len nove recepty a pohrabes sa aj v tych starsich tak budes piect asi od rana do vecera ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |