. .. .. .. .. .. .
. .

Jablkové pyté - RECEPT 614

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 7695 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Jablkové pyté


[ recept č. 614 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej muky, 130g margarinu, 70 g praskoveho cukru, stipka soli, 1 zltok, 1 cele vajce, citronova kora, vanilinovy cukor, 2-3 lyzice smotany alebo vody, stvrt balicka pracku na pecenie, trocha mlieka na potretie kolaca Plnka: 750g jablk, 70-100g cukru, skorica

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP PŘÍPRAVY

Kedze je cas jablk, pridavam dalsi jablkovy kolacik. v nasej rodine velmi oblubeny...
Do hladkej muky pridame preosiaty cukor s praskom do peciva, posekane maslo, stipku soli, zltok, vajce, postruhanu citronovu koru, vanilinovy cukor.
Pridame tolko smotany alebo vody, aby bolo cesto spojene a hladke. Vymiesene cesto rozdelime na polovice a dame do chladu oddychnut.
Medzi tym si pripravime jablka. Ocistime a nastruhame ich... (na obrazku to mam dvojfarebene, lebo som miesala 2 druhy jalbk ;) )
Do postruhanych jablk dame cukor a skoricu a vymiesame. Cukru pridame podla toho ake kysle mame jalbcka... Do plnky mozeme pridat hrozienka alebo posekane (pomlete) orechy...
Rozvalkame si polovicu cesta na velkost plechu a pomocou valceka ho prenesieme na plech. Cesto by malo byt zozvalkane asi na pol centimetra.
Na prvu polovicu cesta rozotrieme jalbkovu plnku... Na to dame rozvalkanu druhu cast cesta a okraje pritlacime. Vrch kolaca potrieme mliekom a dame piect.
Pecieme asi 25 minut vo vyhriatej rure. Upeceny posypeme vanilinovym cukrom alebo praskovym cukrom.
Trocha vychladnuty nakrajame a potom uz len dobru chut... ;)
<< Zemiaky so syrovým nebíčkom - tip na večeru | Jablkové pyté | Medové koláčiky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu