
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Anna J. (Aldo) ID 47989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Viedenská torta podľa "mňa"[ recept č. 6127 zo dňa 5.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec, 5 lyžíc cukru, 4 lyžice pol.múky, 1/2 prášku do peč., 2 lyžice kakaa 1 smotana na šľahanie, 1 kvalitná čokoláda na varenie 100 g 300 g červeného bobuľového ovocia (ja som dala ríbezle, ale dobré sú aj jahody, maliny, môžu byť aj mrazené), cukor podľa chuti a podľa druhu ovocia, 3 červené tortové želé POSTUP PRÍPRAVY Smotanu na varenie dáme pomaličky zohrievať a pridáme na kocky polámanú čokoládu, nesmie sa to variť, keď sa začnú ukazovať bublinky varu, odstavíme a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Po vychladnutí dáme na noc do chladničky. Tortový korpus si môžeme upiecť tiež v tento deň, odložíme si ho do druhého dňa zabalený do igelitu, alobalu. Rozrežeme na dva pláty ostrým nožom.Ja ho robím takto: bielky vyšľahám zvlášť, pridám cukor, ďalej šľahám, potom pridám žĺtky, opatrne zamiešam múku s pr. do pečiva a kakaom a upečiem v tortovej forme. Na druhý deň dáme variť bobuľové ovocie s cukrom podľa chuti, nesmie sa to rozvariť, aby bolo vidieť kúsky ovocia,tortové želé rozmiešame v troche vody a prilejeme k ovociu. Miešame, kým skoro vychladne, budeme vidieť, kedy začne tuhnúť a vtedy nalejeme na spodnú časť korpusu. Priložím vrchnú časť, jemne pritlačím a odložím do chladu. Parížsku šľahačku vyšľahám do tuha a navrstvím na celý povrch a jemne potriem aj bok. Môžeme dozdobiť čokoládovými hoblinkami, alebo ovocím, ktoré sme použili na náplň. Je to fakt dobré, tá zmiešanina kyslastého ovocia a nie veľmi sladkej šľahačky. Bohužiaľ, foto nemám. |