
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Fantastický banánový koláč s malinami a arašidovo-čokoládovou polevou[ recept č. 60628 zo dňa 16.9.2018 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na formu s priemerom 24 cm potrebujeme : na koláč : 3 väčšie alebo 4 menšie banány, 125 g maslo izbovej teploty, 1 kopcovitá PL cukor (krupicový, trstinový, práškový, brezový ...), 2 veľké alebo 3 menšie vajíčka, 1/4 ČL soli, 2 hrnčeky hladkej špaldovej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 200 g hustý biely neochutený jogurt, 1 šálku bobuľové ovocie (černice, ríbezle, maliny, čučoriedky), 30-40 g posekaná horká čokoláda do cesta (nemusí byť) + na polevu : 60 g arašidové maslo, 1 PL práškový cukor alebo med, 5-6 PL kokosové mlieko, čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Vhodnú formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou - ja používam tortovú formu priemru 24 cm s vloženým stredným dielom na pečenie bábovky resp. venca. Banány ošúpeme a roztlačíme vidličkou na kašu. Vajíčka rozšľaháme s jogurtom a pridáme k banánom. Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Ostatné suché prísady (múka, jedlá sóda, soľ) zmiešame v osobitne (múku môžete rôzne kombinovať - ja používam aktuálne akú mám doma - naposledy som robila pol na pol z klasickej hladkej a celozrnnej špaldovej jemne mletej). Umyté a odkvapkané ovocie poprášime trochou múky, aby nespadlo na spodok formy. Do banánovej zmesi pridáme maslo s cukrom, premiešame, postupne asi na 3x pridáme múku so soľou a jedlou sódou. Miešame zľahka ručne - ja používam na miešanie stierku, ktorou jemne hmotu nadnášam a vmiešavam múku. Nakoniec jemne vmiešame asi 2/3 ovocia (časť dávam až navrch a jemne vtlačím do cesta) a posekanú čokoládu. Hmotu dáme do vymastenej a vysypanej rúry (ja som robila v tortovej forme s priemerom 24 cm a pečieme v rúre zohriatej na 185°C cca 45 - 50 minút (skúsime špajľou). U nás tento jednoduchý koláč patrí k najobľúbenejším. Zvyčajne iba poprášim cukrom, ale naposledy som potrebovala minúť načaté arašidové maslo, tak som urobila trocha slávnostnejšiu verziu s polevou z arašidového masla a čokoládovou polevou, a vrch som ešte posypala krokantom. |
![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (21.9.2018, 18:27) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Ch. (janica251) ID 82644 (18.9.2018, 20:18) |
vyzerá super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Perla R. (ladyrs) ID 11748, mimibazar.sk/ladyrs (18.9.2018, 19:59) |
![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |