Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Svadobná drip torta...
[ recept č. 60580 zo dňa 5.8.2018 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
váha 6,2 kg...
POSTUP PRÍPRAVY
spodok- piškóta, jahodový džem, pribináčik krém***vrch-čokoládový korpus, čokoládový termix... čerstvé ovocie a macronky...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
xxx |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (16.8.2018, 18:39) |
krásna... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (17.8.2018, 17:46) |
Ďakujem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Ch. (janica251) ID 82644 (15.8.2018, 23:17) |
kráásna tortička  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.8.2018, 15:18) |
Ďakujem, Janka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka M. (18nena18) ID 240396 (10.8.2018, 19:45) |
Vypadá skveloo !!! Nedal by sa opísať postup ( piškóta, plnky aj krém okolo torty ? Niečo podobné by som chcela skúsiť až na to že by to bola iba tortička jednoposchodova s pečením torticiek mám ešte málo skusenosti preto prepáč ak sa budem blbo pýtať ale použila si daku vystuz /podporu aby to tá tortička vydržala? ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (11.8.2018, 21:38) |
Základ je korpus, jeden z najlepších je tento: https://tortyodmamy.sme.sk/content/nastavovany-piskot , pribináčik krém robím tak, že uvarím 300ml mlieka s 1 Zlatý klasom a 1 vanilkovým cukrom, za občasného miešania nechám vychladnúť. Potom si vyšľahám 250ml smotany dotuha. Puding prešľahám so100-150g práškového cukru, 250g jemného tvarohu /nie hrudkového/ a 180ml kyslej smotany, nakoniec vmiešam zľahka šľahačku. Na čokoládový termix som použila 200g tmavej čokolády, ktorú rozpustím nad parou, do nej vmiešam 800g kyslej smotany a 1 puding Ole. S oboma krémami som obtierala aj boky, len do pribináčikového čo vystalo som vmiešala ešte jeden tvaroh a trošku cukru. Stekance okolo torty som robila tak, že som zohriala smotanu na šľahanie 200ml a potom do nej nalámala 150g tmavej čokolády. Vymiešala dohladka a po vychladnutí som lyžičkou oblievala. Poschodové torty je dobré vystužiť /používam špajdle, ktoré zapichnem do spodného korpusu, zarovnám ich, aby nevytŕčali a potom položím vrchnú tortičku položenú na tenšom, ale pevnom podnose./ |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Lenka M. (18nena18) ID 240396 (14.8.2018, 6:58) |
Ďakujem krásne za taký podrobný opis . Určite využijem piškótu aj pribinacikovy krém ako druhú variantu rozmýšľam nad krémom z gastanoveho pyré ( postup v recepte bol v podstate rovnaký ako v pribinacikovom až na pridanie toho pyré ) .Len mám obavy či to tá torta zvládne nakoľko tam budú dva typy krémov a oba budu viac menej tvarohovo-slahackove . A tortu by som chcela vyššiu ( nie poschodovu) ale jednu z tých moderných čo teraz idú - takú do vysky. Škoda že sa mi nedá vložiť fotku torty ktorú by som chcela vyskúšať V každom prípade , ďakujem veľmi pekne za rady , určite mi pomôžu v mojom snažení .Ak sa mi tortička podarí určite ju sem zakvacim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (upravené 14.8.2018, 18:07) |
Ja robievam torty vysoké asi 10-13 cm a zvládnu aj takéto ľahšie krémy. Ideálne je nasadiť okolo korpusu obruč z tortovej formy, v ktorej sa piekla a potom plniť, Nechať dobre stuhnúť /niekoľko hodín/ a potom obruč opatrne stiahnuť a tortu už len obtrieť. Ak má byť ešte vyššia, plnila by som dve samostatné torty a po stuhnutí ich postavila na seba |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Lenka M. (18nena18) ID 240396 (15.8.2018, 21:05) |
Ja by som tu tortu chcela mať skôr vysokú ako širokú tak okolo 30cm možno o niečo menšiu , preto sa obavám dať tam pribinacikovy krém + som našla krém z gastanoveho pyré ale taktiež je viac-menej zo smotany ... Torta bude mať určite aspon 6 ks korpusu a pomedzi to krém. Hľadám aj alternatívu nejakých tuhsich krémov napr. Kávový pretože u nás doma nie sú veľmi v obľube tie typické kakaovo-maslove či orechové. Asi som si dala príliš veľký cieľ čo sa torty týka na to že nie som v pečeni až taká zbehla Ale každopádne som vďačná za všetky vaše rady ...už len dúfať že to dobre dopadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (16.8.2018, 15:17) |
Tak to držím palce, aby dobre dopadlo . Ja by som si síce až na takú vysokú netrúfla , ale výsledok môže vyzerať skvele . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  | Lenka M. (18nena18) ID 240396 (17.8.2018, 7:41) |
Uvidíme : Pravdepodobne to bude aj tak nižšia tortička lebo ak mi nevynde dobre plnka, radšej to nebudem riskovať s výškou A keďže to bude premiéra a k tomu hneď na 30 tku pre priateľa budem si držať palce aby aspoň nejaká torta z toho vysla  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |