Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Jahodovo rebarborové crumble...
[ recept č. 60569 zo dňa 22.7.2018 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Ak ste si odložili do mrazničky rebarboru, teraz sa zíde. Tento dezert je neskutočne svieži a šťavnatý a a keď sa servíruje s kopčekom zmrzliny, dokonalý na leto... 250g olúpanej rebarbory, 350g čerstvých jahôd, 100g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g bieleho jogurtu...Mrvenička: 100g masla, 75g trstinového cukru, 120g polohrubej múky, 100g mandlí...
POSTUP PRÍPRAVY
Rúru predhrejeme na 200°C. Stuhnuté maslo nakrájame na kocky, posypeme múkou /alebo suchými keksíkmi zomletými najemno, prípadne najemno zomletými piškótami/ a cukrom, necháme zmäknúť. Rebarboru si nakrájame na tenké plátky, jahody umyjeme odstopkujeme, nakrájame na 1/4 a spolu s rebarborou dáme do misky, zasypeme cukrom a vanilkovým cukrom. Do mrveničky pridáme mandle /plátky alebo zomleté, kto ako chrumkavý výsledok očakáva/ a všetko spolu krátko zmiesime. K rebarborovo-jahodovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Misky na zapekanie /môže byť jedna veľká alebo 6 menších/ si vymastíme maslom a na spodok porozdeľujeme ovocnú zmes aj so šťavou, posypeme mrveničkou a dáme piecť na 200°C, 20-25 minút, povrch musí byť upečený do zlata. Potom crumble necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou alebo jahodovou zmrzlinou... prípadne s vychladeným bielym jogurtom. |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (25.7.2018, 10:38) |
... je výborný, u mňa vedie kombinácia jablká+slivky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.7.2018, 21:47) |
takú kombináciu som ešte neskúšala, ale môže byť tiež dobrá...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (26.7.2018, 21:46) |
Ďakujem? Janette...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |