
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
POLIEVKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)Vichyssoise...[ recept č. 60403 zo dňa 30.12.2017 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 2ks póru, 2ks väčších zemiakov, 30g masla, 30g oleja, 3 šálky kuracieho vývaru, 1 šálka mlieka, štipka soli, štipka chilli, trocha kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250ml Ak nemáme kurací vývar, postačí kocka slepačieho bujónu a 3 šálky vody... Pór očistíme, odstránime poškodené vrchné listy, poškodenú zelenú časť a "fúzy", opláchneme a nakrájame na kolieska. V hrnci si rozohrejeme olej a rozpustíme maslo. Pridáme pór a za občasného premiešania dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Keď je pór mäkký, pridáme zemiaky, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocku bujónu/, osolíme a povaríme, kým zemiaky nezmäknú /takých 20 minút by malo stačiť/. Zalejeme mliekom, prevaríme, rozmixujeme dohladka a podávame s lyžicou kyslej smotany a posypané chilli /pri deťoch môžeme samozrejme vynechať/. |