Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Ako sa Vám cestoviny určite nerozvaria.......100% návod
[ recept č. 6033 zo dňa 28.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
voda....dostatocne mnozstvo,sol,cestoviny
POSTUP PRÍPRAVY
Vodu nalejeme do hrnca,osolime a privedieme do bodu varu.Pridame potrebne mnozstvo cestovin.Voda sa na chvilocku ochladi tak zase pockame,kym nezacne vriet.Obcas zamiesame,aby sa nam nechytilo dna.Ked zacne vriet voda,stopneme 5 minut a varime v odokrytom hrnci.Po 5 minutach vypneme plyn,hrniec prikryjeme pokrievkou a stopneme 10 minut.A mame hotovo.Scedime,oplachneme studenou vodou.Cestoviny takto varim uz x rokov a este sa nestalo,aby boli rozvarene a nestojim pri nich,nemusim ich stale ochutnavat.Vzdy su al dente!Aj ked nie su prave z tvrdej psenice alebo pripadne sa zabudnete a nechate ich tam viac ako 10 minut. |
 | BEATA F. (Pixie) ID 85742 (7.3.2009, 9:18) |
varíte takto aj obyč cestoviny napr LIdl Tesco Clever  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.3.2009, 18:29) |
Z lidlu som raz mala akesi talianske cestovinytie boli v pohode a aj teskacke boli OK.Ale teraz mam doma nejake cudne spiralky a tie sa veru rozvarili  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (14.1.2009, 15:46) |
tiez takto varim :O) len sa nikdy nemaju oplachovat, oplachuju sa halusky, ale cestoviny nie, by nas hnali taliani  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.3.2009, 17:22) |
a to som už videla takú svätokrádež, ako dávať po uvarení halušky rovno do veľkej misy so studenou vodou, nech sa tam vymočia a potom ich precediť. keby ste vedeli, akú majú zlúúúúú chuť!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (1.3.2009, 17:21) |
ja neoplachujem ani halusky - len poslednu možno štvrtú várku, ked je voda v hrnci už naozaj veľmi hustá. vyskúšajte to - aj halušky budú mať bez opláchnutia lepšiu chuť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Jana M. (artemisia) ID 84576 (1.3.2009, 20:11) |
Máš pravdu, Miinka! Ja som o oplachovaní halušiek prvý raz počula až dnes tu. Veď najlepšie je, keď na horúce halušky priamo hodíte bryndzu, aby sa ich teplom pekne roztopila. Z rovnakého dovodu preto ani bryndzu na halušky ničím neriedim. Rada by som videla ako také rozmočené halušky zohrievajú, aby ich mohli konzumovat...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana M. (artemisia) ID 84576 (1.3.2009, 17:02) |
Presne tak! Cestoviny nikdy neoplachujeme!!! To je základný prehrešok, dokonca považovaný za svätokrádež... . Základom je dostatočné množstvo vody a pár kvapiek oleja do vody, v ktorej sa cestoviny varia.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Renata P. (rena19) ID 34649 (12.1.2009, 12:18) |
Díky za radu. Ešte som niekde čítala, a odvtedy to praktizujem, že voda na cestoviny sa oveľa rýchlejšie-teda aj ekonomickejšie uvarí v rýchlovarnej konvici. Je to fakt bleskovka a už len šup cestoviny. /samozrejme nie do konvice,ale do hrnca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.1.2009, 15:31) |
aj ja som to citala.Sme dve.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika Š. (ika755) ID 27136 (2.1.2009, 21:52) |
dobrá rada dik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (3.1.2009, 20:33) |
niet začo,rado sa stalo.Už to takto varííííííííííííííííím pár rokov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (9.12.2008, 11:51) |
to som pocula aj od kamosky a tiez to tak varim. fakt dobry napad. a este setri plyn  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Viera F. (Fafav) ID 30923 (3.12.2008, 11:54) |
Skúsim, ďakujem za recept. Ja varím tiež už x rokov podobne špagety. Varím 6 minút s troškou oleja, vypnem, prikryjem čistou utierkou a nechám 6-8 minút odstáť, scedím. Nikdy nie sú rozvarené. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela P. (mischa.p) ID 8990, mimibazar.sk/mischap (3.12.2008, 10:37) |
Ahoj Ľubka...dnes som robila cestoviny podľa tvojho zlepšováku Sú vynikajúce ďakujem za radu.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (9.12.2008, 11:45) |
Ahoj Miska.Rado sa stalo,tesi ma,ze to niekomu pomohlo.Poznam vela ludi,co stoji pri hrnci a dava úpozor.Ja mam tento "zlepsovak "od starkej a ona od svojej sestry z Olomouca.varim ich takto uz roky rokuce a este sa nestalo,aby nejake cestoviny boli rozvarene.Stale si natocim minutku na 5 minut,kedy mi to vrie a potom na 10 minut,kedy su vlastne v horucej vode.A aj ked nieco ine v tom case robim a dany cas prektocim,su al dente.Myslim kupovane.Tie domace,tie poctivo miesam a ochutnavam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |