
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Nepečená mandarínková torta.[ recept č. 60236 zo dňa 13.8.2017 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Keď je horúco a nechce sa zrovna ešte aj s rúrou "prikurovať" a napriek tomu sladká bodka za obedom musí byť, spomeniem si na túto ľahučkú a rýchlu tortu. Potrebujeme: 180g keksov /alebo suchého korpusu, ktorý mne občas vystane z torty/, 100g čokolády na varenie, 130g tuku /môže byť kokosový, maslo, margarín/... POSTUP PRÍPRAVY Sušienky rozdrvíme, zalejeme čokoládou, ktorú sme rozpustili s tukom, premiešame a navrstvíme na dno tortovej formy, ktoré si vystelieme papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do chladničky a zatiaľ si pripravíme plnku... PLNKA: 400g bieleho jogurtu, 200ml smotany na šľahanie, 3-4 PL práškového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 konzerva mandarínok, 20 g práškovej želatíny, 150 ml šťavy z mandarínkového kompótu, podľa potreby mandarínkový alebo pomarančový džús... Mandarínky scedíme a šťavu si odchytíme, jogurt zmiešame s oboma cukrami, želatínu namočíme do šťavy a zahrejeme /nesmie vrieť/, necháme rozpustiť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Do jogurtu zľahka vmiešame šľahačku, lyžičku z tejto zmesi vmiešame do pripravenej želatíny /aby sa nám nezrazila/ a želatínu vlejeme do jogurtu a zľahka premiešame. Teraz máme dve možnosti - rýchlejšia je, keď mandarínky nasekáme, vmiešame zľahka do plnky a rovnomerne natrieme na stuhnutý korpus, necháme stuhnúť /najlepšie cez noc/ a na druhý deň môžeme krájať. Tá pomalšia je, že plnku natrieme na korpus, poukladáme mandarínky, dáme stuhnúť. Pripravíme si polevu, ktorú po vychladnutí nalejeme na plnku a znovu necháme cez noc stuhnúť. POLEVA: 600ml pomarančového alebo mandarínkového džúsu, 20 g práškovej želatíny... želatínu rozmiešame v džúse, zahrejeme, necháme rozpustiť a vychladnúť... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.8.2017, 9:51) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.8.2017, 16:01) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | viktória s. (torias) ID 206491 (13.8.2017, 22:45) |
to vyzerá veľmi dobre ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.8.2017, 14:59) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |