
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva J. (babulka2512) ID 48979 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tvarohový zázrak[ recept č. 6011 zo dňa 27.6.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Tortový korpus: • 60 g polohrubej múky • 20 g maizeny • 1/2 ČL kypriaceho prášku • 2 vajcia • 100 g práškového cukru • 1 PL oleja • 2 PL vody papier na pečenie a tuk na vymastenie tortovej formy • šľahačku na ozdobenie Plnka: • 6 plátkov želatíny • 500 g jemného nízkotučného tvarohu • 350 g smotany na šľahanie • 200 g práškového cukru • 2 PL citrónovej šťavy • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Dno tortovej formy vyložíme papierom na pečenie a okraje potrieme tukom. K 2 žĺtkom pridáme 2 PL vody a dobre premiešame. Potom pridáme cukor a vyšľaháme do peny. Nakoniec vmiešame olej. Do žĺtkovej peny pridávame striedavo preosiatu múku zmie¬šanú s maizenou a kypriacim práškom, a tuhý sneh z bielkov; cesto opatrne premiešavame. 2. Cesto nalejeme do pripravenej formy a pečieme 15 minút pri teplote 180/160 °C. Tortový korpus po miernom vychladnutí vyložíme z formy a na kuchynskej mriežke necháme vychladnúť. 3. Zatiaľ si pripravíme plnku: Želatínu namočíme vo vode. Z napučanej želatíny zlejeme zvyšnú vodu a rozpustíme ju vo vodnom kúpeli. Smotanu vyšľaháme do tuha. Tvaroh vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme želatínu, premiešame a potom zľahka vmiešame šľahačku. 4. Vychladnutý tortový korpus po obvode narežeme a pevnou niťou rozrežeme na dva pláty. Spodný plát dáme na podnos, priložíme obvodový kruh tortovej formy, ktorý vyložíme papierom na pečenie a nalejeme plnku. Keď začne plnka tuhnúť, zakryjeme ju vrchným plátom a dáme na 2 hodiny do chladničky. Potom uvoľníme kruh formy a tortu ozdobíme šľahačkou. |