
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Monika Š. (monini) ID 245452 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nahá Ovocno - tvarohová torta[ recept č. 60078 zo dňa 4.3.2017 ] PRO INSPIRACI ![]() POTREBNÉ PRÍSADY KORPUS: 8 vajec, 240 g trstinový cukor, 50g polhrubej múky, 142 g hladká múka, 48 g kvalitné holandské kakao, 8 PL olej, 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli KRÉM: 3 balenia hladkého tučného tvarohu, 1 smotana na šlahanie, stužovač do šľahačky, 2 balíčeky vanilkového cukru, práškový cukor, ďalej Griotka (nemusí byť), džem alebo marmeláda, ovocie podľa vlastného výberu POSTUP PRÍPRAVY Tortovú formu s priemerom 26cm vystelieme papierom na pečenie, boky si potrieme tukom a rúru si predhrejeme na 150 °C. Rošt v rúre nastavíme tak, aby vrchná časť formy bola približne uprostred. (ja si formu položim ešte na plech pretože aby sa mi to odspodu nepripieklo. po polhodine pečenia formu už položím na rošt) Do veľkej misy si oddelíme bielky, žĺtka zatiaľ odložíme bokom. Do bielkov pridáme štipku soli a na najvyššej rýchlosti šľaháme. Keď je sneh takmer hotový, po častiach začneme pridávať cukor, až kým nevyšľaháme tuhý sneh (šľaháme asi 5 minút). Sneh po vybratí metličiek by mali tvoriť špičky. Tento krok netreba podceniť, ak nechceme mať korpus spľasnutý. Potom do snehu začneme postupne na miernych otáčkach zapracovávať žĺtka a olej. Pekne na striedačku postupne 1 žĺtko, prešľahať, 1 lyžica oleja, prešľahať atď. Múku s práškom do pečiva a kakaoo preosejeme cez sito do žĺtkovo-snehovej zmesi. Vareškou opatrne zapracujeme. Cesto prelejeme do formy a stierkou vyrovnáme tak, aby bol stred mierne prepadnutý. Počas pečenia sa to potom dorovná. Pečieme asi hodinu, hodinu a štvrť. Či je korpus dopečený otestujeme špajdľou – po vytiahnutí z cesta by mala vyjsť čistá a cesto by sa na ňu nemalo lepiť. Krém: smotanu, stužovač a vanilínový cukor vyšľaháme dotuha. V druhej nádobe si vymiešame tvaroh s práškovým cukrom dľa chuti. Korpus si ostrým nožom rozrežeme na tri časti a skladáme tortu. Korpus si najskôr pokvapkáme Griotkou potom potrieme džemom a nanesieme krém pomocou vrecúška. Na krém poukladáme ovocie a prikryjeme druhým plátom a tak postupne pokračujeme ďalej. nakoniec ozdobíme dľa vlastnej fantázie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Monika H. (jakubko) ID 17181, mimibazar.sk/jakubko (2.5.2017, 13:39) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika Š. (monini) ID 245452 (22.3.2017, 20:27) |
Ďakujeeem. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (21.3.2017, 14:23) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |