ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Zeleninová ryža s tempehom
[ recept č. 59961 zo dňa 23.11.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari
POSTUP PRÍPRAVY
Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.
POSTUP v obrázkoch :
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tempeh a pór nakrájame na menšie kúsky, póru som mala zbytok, kľudne dajte celý. Dáme variť ryžu. |
![]() |
Pridáme na rozohriaty olej a opekáme cca 5 minút. |
![]() |
Pridáme hrášok, premiešame. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou a čili podľa chuti, ja mám čerstvé karí (tak to predávajú, ale chuť má skôr ako ligurček), tak som pridala za vetvičku a dusila domäkka. |
![]() |
Hotová ryža, keďže doma nemám guľatú, dala som jazmínovú. |
![]() |
Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme ryžu, dobre premiešame a môžeme podávať. |
![]() |
Tak toto je karí, alebo po česky smil italský, používam ho aj do polievok a pod. http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |