
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Halloumi syr s paradajkovou salsou z čerstvých paradajok ... jednoduché a chutné papaníčko[ recept č. 59664 zo dňa 29.6.2016 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY dve porcie : 1-2 ks halloumi syr, olivový olej, 1-2 strúčiky cesnaku, čerstvé príp. sušené bylinky podľa chuti, korenie ... na , paradajkovú salsu : paradajky (3-4 väčšie paradajky alebo cca 12-15 ks mäsitých cherry paradajok - najlepšie sú tie podlhovasté), 1/3 póru, olivový olej, bylinky, 1-2 strúčiky cesnaku, 0,5 - 1 dl bieleho suchého vína, 2 ČL hnedého cukru, 1 PL kečupu, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY ... syr halloumi som sa chystala pripraviť už poriadne dlho, ale nejako sa nedarilo a po negatívnej skúsenosti z reštaurácie, kde bol syr taký slaný že sa nedal konzumovať som to stále odkladala, ale nakoniec, keďže som syr už mala kúpený som sa odhodlala ... chcela som jednoduchý a chutný recept - ľahkú večeru, tak som improvizovala a výsledok ma príjemne prekvapil ... zistila som, že som sa obávala zbytočne - syr bol slaný akurát a s paradajkovou salsou, ktorú sol doplnila olivami a čerstvými bylinkami bol výborný - takže posúvam ďalej : pripravíme si salsu ... pór prekrojíme po dĺžke a pokrájame na polkolieska, paradajky pokrájame na malé kúsky - obe suroviny orestujema na troche olivového oleja, po cca 5 minútach vlejeme víno, premiešame a necháme odpariť alkohol, pridáme soľ, korenie, bylinky (čerstvé alebo sušené - oregano, tymian), kečup, cukor, pár minút povaríme, odstavíme a rozmixujeme do želanej konzistencie, dochutíme pretlačeným cesnakom ... omáčka je svieža a chutná a hodí sa výborne na pečenú či grilovanú zeleninu, či cestoviny ... ale vráťme sa k receptu ... halloumi syr osušíme, pokrájame na plátky hrubé cca 0,5 až 1 cm, potrieme olivovým olejom do ktorého sme roztlačili cesnak, okoreníme - POZOR NESOLÍME, pretože syr je slaný - a opečieme na vyhriatej grilovacej alebo klasickej panvici do zlatista a servírujeme s paradajkovou salsou a čerstvými bylinkami podľa chuti - ja som použila oregano, tymián a štipku mäty ... výborná ľahká večera či obed |