Jaroslava Š. (tekvickaa) ID 309257 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
❤ Vynikajúci cícerový guľáš ! ❤
[ recept č. 59206 zo dňa 27.1.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na cca 4 porcie budeme potrebovať:450g cíceru, 3-4 väčšie zemiaky, 2 červené papriky (alebo aj žltú, zelenú; farebnosť jedlu pridáva na chuti :), 4-5 strúčkov cesnaku (alebo koľko máte radi), 2 stredné cibule, 500g paradajkového pretlaku, soľ, čierne korenie, mletú červenú papriku, granulovaný cesnak, majorán, drvenú rascu, guľášové korenie a petržlenovú vňať.
POSTUP PRÍPRAVY
Cícer si deň pred prípravou namočíme do studenej vody na 12 hodín. Narežeme si cubuľu, papriku, zemiaky na kocky a pripravíme namočený cícer (vodu, v ktorej sa máčal môžme použiť pri varení). Cibuľu opražíme na oleji a pridáme papriku a cícer. Takto spolu som to nechala s pokrievkou podusiť asi 10 minút (raz za čas premiešame). Poprášime troškou červenej mletej papriky, pridáme štipku soli a č. korenia, premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť asi 30 minút. Pridáme na kocky narezané zemiaky, paradajkový pretlak, majorán, rascu a guľášové korenie. Necháme variť. Keď už budú zemiaky skoro uvarené, pridáme na drobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a podľa potreby dochutíme soľou, čiernym alebo guľášovým korením. Papáme s chlebíkom alebo len tak samé :) DOBRÚ CHUŤ ❤
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Narežeme si cubuľu, papriku, zemiaky na kocky a pripravíme namočený cícer (vodu, v ktorej sa máčal môžme použiť pri varení) |
![]() |
Cibuľu opražíme na oleji a pridáme papriku a cícer. Takto spolu som to nechala s pokrievkou podusiť asi 10 minút (raz za čas premiešame). |
![]() |
Poprášime troškou červenej mletej papriky, pridáme štipku soli a č. korenia, premiešame a zalejeme vodou. Necháme variť asi 30 minút. |
![]() |
Pridáme na kocky narezané zemiaky, paradajkový pretlak, majorán, rascu a guľášové korenie. Necháme variť. Keď už budú zemiaky skoro uvarené, pridáme na drobno nasekaný cesnak, petržlenovú vňať a podľa potreby dochutíme soľou, čiernym alebo guľášovým korením. |
![]() |
Papáme s chlebíkom alebo len tak samé :) DOBRÚ CHUŤ ❤ |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (23.2.2016, 15:06) |
možno by mal Ľudko Štúr radosť, ale guláš je bez ľ . Inak môže byť fajný, vyskúšam. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea J. (mandusa) ID 24820 (1.2.2016, 20:46) |
Vyzera to vyborne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |