
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Penová torta - kokosová ... s čokoládovo-limetkovým krémom, ananásovo-zázvorovým pyré a malinami[ recept č. 58694 zo dňa 28.6.2015 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 5 bielkov, 280 g jemného krupicového cukru, 2 ČL kukuričného škrobu (maizeny), 2 ČL bieleho vínneho octu (stačí aj obyčajný), 90 g strúhaného kokosu ... čokoládový krém : 1 mascarpone, šťava a kôra z jednej limety, 50g rozpustenej horkej čokolády ... ananásovo-zázvorové pyré : 1 plechovka ananásu, cca 2 cm čerstvého zázvoru, štipka čerstvo mletého korenia ... cca 200g malín POSTUP PRÍPRAVY ... táto torta bola pre mňa dlho výzvou a až teraz som sa odhodlala ... možno je trošku pracná, ale výsledok rozhodne stojí za to ... recept na korpus som odkukala z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... zvyšok je improvizácia ... rúru vyhrejeme na 140°C. Bielky šľaháme v mixéri do tuha, potom postupne pridávame cukor a šľaháme pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí (vyskúšame sneh medzi prsty a ak necítime kryštály je hotovo). Potom pridáme maizenu a ocot a ešte minútu šľaháme, na koniec vmiešame kokos špachtľou alebo veľkou varechou. Na dva plechy rozprestrieme papiere na pečenie si nakreslíme ceruzkou na každý papier 1 kruh o veľkosti veľkého plytkého taniera. Do oboch kruhov rovnomerne rozotrieme sneh. Plechy vložíme naraz do rúry a pečieme 1 hodinu. Počas tejto prvej hodiny rúru neotvárame !!! Po hodine plechy vymeníme a pečieme ešte 20 minút. Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a bezé necháme v rúre dosušiť až do úplného vychladnutia (cca 2-3 hodiny). Krém vytvoríme zmiešaním všetkých surovín .... ananásové pyré zmixovaním dobre odkvapkaného ananásu, nadrobno pokrájaného zázvoru a korenia. Následne už len vrstvíme ... na jeden korpus natrieme čokoládový krém, naň rozvrstvíme ananásovo-zázvorové pyré a nakoniec jemne popučené maliny ... druhý korpus na plechu nakrájame na jednotlivé tortové diely a uložíme navrch torty OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Lenka W. (Slenky) ID 302403 (30.6.2015, 10:35) |
Wau!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (28.6.2015, 18:43) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |