
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Fantastická kyslá zemiaková polievka s jablkami ... klasika trocha inak[ recept č. 58522 zo dňa 17.5.2015 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov, 3 očistené a na kocky pokrájané jablká, 3 dl suchého bieleho vína (podľa toho aké víno dáme - regulujeme kyslosť) , 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, 1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa, 1 smotana na varenie, olej + kúsok slaniny, plátok masla a pažítka na ozdobu, POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduchá príprava a absolútne úžasná a vyvážená chuť ... na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, keď je opečená do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká a podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) ... necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil, zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút ... rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením ... vypneme, a vhodíme plátok masla na zjemnenie (ja som zabudla ale výsledok bol aj tak famózny) ... podávame ozdobené opraženou slaninou (ja dávam aj osmaženú sušenú paradajku, ktorá dodá ten správny šmrnc) a pažítkou |