Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 |
 |
Oblasť: Martin |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 12.4.2008 |
Naposledy: 30.10.2012 12:58 |
Aktualizácia: 19.8.2012 19:03 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Výborná falošná kuracia polievka z tekvicovej dužiny
[ recept č. 5847 zo dňa 18.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
vnútro z 1 tekvice aj s jadierkami, 2 mrkvy, 1 petržlen, mladý kaleráb, 2 malé cibule, trošku karfiolu, môže byť hocijaká zeleninka akú práve máme, pár zrniek nového korenia, soľ, petržlenová vňať, 1 slepačí bujón ( nemusí byť) trošku harmonie chuti Omeletkové rezančeky: 1-2 vajíčka, 2 lyžičky hladkej múky, štipka soli
POSTUP PRÍPRAVY
Vnútro tekvice vydlabeme a dáme do hrnca. Zalejeme studenou vodou a pridáme očistenú a nakrájanú zeleninku ( nie na drobno skôr väčšie kúsky), cibule a koreniny a soľ. Varíme kým nie je zelenina mäkká. Potom precedíme cez sitko a zeleninku vložíme späť. Ak je treba prichutíme Harmóniou chuti a chvíľu ešte povaríme. Petržlenovú vňať nasekáme a vložíme do uvarenej polievky. Z vajíčok a múky vyšľaháme cestíčko. Nalejeme na panvičku a usmažíme omeletku. Upečenú zvinieme a nakrájame na tenké pásiky. Vložíme do polievky. Je na nerozoznanie od pravej kuracej polievky. Tekvička sa využije úplne celá. |
Lenka B. (Rastlenka) ID 333398 (17.9.2020, 8:46) |
Ďakujem za recept, vyskúšam a dám vedieť ako chutilo. Dnes som zohnala v našej dedinke tekvicu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lena G. (lena.gar) ID 80777 (21.8.2011, 12:04) |
mňaaaaaam...niečo fantastické....som prekvapena...dakujem za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.6.2008, 16:27) |
a hlavne je hotová za 20 minút a netreba stáť pri hrncoch  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana K. (dana31) ID 8052, mimibazar.sk/dana31 (20.6.2008, 14:20) |
polievočku poznám aj ja,robieva ju mija mama,je výborná,povedala by som že lepšia ako slepačia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |