. .. .. .. .. .. .
. .

Plnené kokosky - RECEPT 57916

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 2706 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Plnené kokosky


[ recept č. 57916 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Na pusinky : / na jedno bielko 50 g kokosu /\r\n\r\n3 bielka\r\n150 g cukor práškový\r\n120 g kokos – ak je masa redšia / väčšie bielky / - aj troška viac\r\n\r\nNa linecké cesto :\r\n\r\n210 g hladká múka\r\n125 g masla\r\n60 g cukor práškový\r\n1 celé vajce\r\n½ balíčka vanilkového cukru\r\n¼ prášku do pečiva ( naozaj len ždibec, inak sa nafúknu ) – cca 1,3 gramu\r\n\r\n ( odporúčam linecké si upiecť kľudne aj pár dní dopredu )\r\n\r\nNáplň :\r\n\r\nJahodový džem kvalitný – napr. D´ARBO z Billy alebo domáci\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\n75 g masla\r\n15 g hladká múka\r\n125 ml mlieka\r\n50 g cukor múčka\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n\r\nPoleva na namáčanie spodných koliesok :\r\n\r\n100 g čokoláda na varenie\r\n80-90 g maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Pusinky :\r\n\r\nMetličkou zmiešame bielky a cukor a nad parou šľaháme , kým nám sneh nerobí špičky ( namočiť prst a keď urobia bielka špičku, je to ok – trvá to cca do 5 minút ).\r\nPotom vmiešame metličkou opatrne kokos – masa nesmie byť ani hustá, ani riedka, najlepšie dať do zdobičky a vytláčať kôpky na plech. Keď je masa hustá, nevadí, ušúľať ručne guličku, troška ju stlačiť a ukladať na plech – na papier na pečenie. Pečie sa cca na 140 st do 10 minút – ale treba sledovať, aby sa nespálili.\r\n\r\nLinecké cesto : Linecké koliesko vykrajovať troška menšie, ako sú pusinky\r\n\r\nSuroviny zmiešať na lesklý bochník, dať na 2 hodiny do chladničky, potom poriadne pomúčiť dosku aj cesto z oboch strán, vyvaľkať nie moc natenko, tak 3-4 mm , ukladať na plech s papierom na pečenie a piecť na 170 – do 10 mim – sledovať, keď okraje začnú tmavnúť – vybrať.\r\n\r\nČokoládový krém :\r\n\r\nRozpustíme si v hrnčeku 15 g masla a dáme na to múku – zápražka, priliať mlieko a metličkou miešať, aby sa nám rozpustili hrčky. Uvaríme hustú kašu, ktorú pri chladnutí treba sem tam premiešať. Nechať vychladnúť. Potom si vo vyššej nádobe vyšľaháme 60 g mäkkého masla a 50 g cukru a po lyžiciach všľahávame vychladnutú kašu. Potom si nad parou roztopíme čokoládu 100 g a keď trocha vychladne, po častiach ju zašľaháme do ostatnej masy. Vyšľaháme pekný čokoládový krém \r\n\r\nPlnenie :\r\nNa plech s papierom na pečenie porozkladáme linecké kolieska. Dáme si do zdobičky džem a na každé koliesko do stredu dáme kopček džemu.\r\nPotom si do zdobičky dáme čokoládový krém a okolo džemu nastriekame koliesko z krému.\r\nNa pripravenú plnku pricapneme kokosovú pusinku. Dáme do chladu aspoň na hodinku, nech krém prituhne a dobre drží koliesko a pusinku pokope.\r\n\r\nNamáčanie :\r\n\r\nV hrnci si nad parou rozpustíme čokoládu s maslom, každú kokosku chytíme opatrne za pusinku a nenamáčame v hrnci, ale linecké koliesko oblievame polevou pomocou polievkovej lyžice. Ukladáme na plech s papierom na pečenie – a dáme do chladu . Po hodinke sa kolieska dajú z papiera už pekne odlepiť.
<< medovniky | Plnené kokosky | Rezy z gaštanového pyré :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu