Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)
Jahodovo-tvarohová nepečená torta
[ recept č. 5787 zo dňa 16.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Podlhovasté piškóty, 250 g syr Ricotta (alebo Mascarpone), 250 g nízkotučného tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové cukry, 6 lyžíc kryštálového cukru, jahody (do krému môžete použiť aj dve lyžice vaječného likéru, alebo pofŕkať jemne piškóty mandľovým likérom)
POSTUP PRÍPRAVY
Je to jeden z ľahších dezertíkov - upravila som si recept na Tiramisu, doplnila jahody a vzniklo jedno fanstastické jahodovo-tvarohové pokušenie...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebné suroviny... |
![]() |
...asi ½ kg jahôd |
![]() |
Na dno misy poukladáme piškóty /ja som použila tortovú formu/ |
![]() |
jahody prekrojíme na polovicu a zasypeme dvomi lyžicami kryštálového cukru. Necháme postáť asi 10 min. |
![]() |
každý kúsok prekrojiť ešte na polovicu, alebo ešte na menšie kúsky, premiešať s cukrom |
![]() |
a ukladať na piškóty |
![]() |
osobitne vyšľahať smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom; syr, tvaroh vymiešame so zvyšným kryštálovým cukrom do hladkého krému a opatrne primiešame šľahačku |
![]() |
polovicou krému natrieť prvú vrstvu |
![]() |
druhá vrstva |
![]() |
zaliať zvyšným krémom, posypať kakaovým práškom a odložiť do chladničky aspoň na 8 hodín. Ja si to zvyknem urobiť ráno a poobede už maškrtíme. |
![]() |
Môžete si jemne pofŕkať piškóty likérom, alebo do krému zamiešať vaječný likér. Ja to kvôli deťom do tejto nedávam. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
monika z. (jmjmz) ID 41173 (18.6.2008, 8:00) |
vypadá to naozaj véééééééééélmi dobre. Dík za inspirace. Pestujeme doma jahody, a po treťom zbere sa ich už asi prejedli, tak ich skúsim na iný spôsob. Ešte raz díííííííík.M  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (18.6.2008, 8:05) |
Monika, ďakujem, aj ja chcem mať veľa jahôd Len na balkóne sa mi to nejak nedarí Nevymeníme?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | monika z. (jmjmz) ID 41173 (18.6.2008, 8:10) |
no tú záhradku asi nie je to môj jediný relax .Ale tú bytovku možno aj áno, je tam menej práce. Tu je stále čo robiť. Ale inak vyjdeš na dvor a nikto ti nič nemôže Ati jahody? tie pestujem už 3 roky a prvý rok mám celkom peknú úrodu, takže neviem , či to za to stojí  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (18.6.2008, 8:16) |
Už aj mením A ja rada prídem pomôcť Monika, určite to stojí za tú námahu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (16.6.2008, 12:50) |
Adrianka, ako vždy. A nielen koláčik sa mi páči ,ale aj ten tanierik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.6.2008, 13:36) |
Lucka, ďakujem krásne , aj za koláčik, aj tanierik. Sú mi o to vzácnejšie, dostala som ich od babky ako svadobný dar  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.6.2008, 9:49) |
mnam , už len dobre to vyzerááá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.6.2008, 10:00) |
Martinka, ešte máme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (16.6.2008, 10:05) |
už som poslala UPS k Váám , naložíš, prinesie . Popravde tiramisu som ešte nikdy neskušala, mascarpone som v živote ešte nevidela v obchode , ale začína ma to hnevať, len takto obkukávať a sliny zbierať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 17.6.2008, 15:17) |
Martinka, ja ešte stále čakám, lebo už o chvíľu nebude A pán nezvoní a nezvoní . Popravde, nám s manželom chutí Tiramisu s kávou a likérom s nátierkovým maslom . Mne tam vyhovuje sladkoslanšia chuť. Deťom zasa bez kávy a likéru z týchto srvátkových syrov. Ricotta je nízkotučný, mascarpone zasa s vysokým obsahom tukov (ja mám v chladničke, ktorý obsahuje 42% tuku, Ricotta 12% - takže obrovský rozdiel). Táto je taká ľahšia, diétnejšia verzia.Tak už len vyskúšať a urobiť si podľa vlastnej chuti. Mascarpone majú aj v Tesco. Ja to striedam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (18.6.2008, 0:20) |
ak sa do nejakého tiramisu pustím, tak vyskúšam aj s marcarpone aj s nátierkovým, som zvedavá, čo mi viac zašmakuje . Ale tento tvoj by som aj mohla, teraz ma mamka zasypáva jahodami so záhrady, a chcem ich aj nejako inak využiť, nielen furt papať popučené s cukrom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (18.6.2008, 8:04) |
Martinka, je to veľmi osviežujúce a teraz aj veľmi ľahké. A keď máš dosť jahôd, tak vyskúšaj aj tento zákusok, len miesto čerešní si dáš rovno na korpus popučené jahody, trošku ich premiešať s cukrom a bez šťavy ich naukladať na korpus, to ostatné už pôjde rýchlo. Naši sa nevedeli dočkať, boli by to jedli aj lyžicami z plechu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5655&user=32431  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |