Zuzana M. (zumma) ID 214481 |
 |
Oblasť: Piešťany |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 17.9.2011 |
Naposledy: 23.9.2023 11:55 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Parádna krémová tekvicová *Hokkaido* polievočka
[ recept č. 57612 zo dňa 15.10.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 stredná tekvica Hokkaido, 1 väčšia cibuľa, 4 PL olivový olej, 1 PL maslo, cca 1,3 l zeleninový vývar, 1-2 dl smotana (šľahačková alebo na varenie podľa chuti), soľ, korenie + na ochutenie chilli alebo kari korenie, tekvicový olej
POSTUP PRÍPRAVY
Vo väčšom hrnci rozpálime olej a maslo, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, 2-3 minúty restujeme, pridáme umytú, na menšie kúsky pokrájanú tekvicu Hokkaido (aj so šupou), 5 minút restujeme, potom zalejeme horúcim vývarom tak, aby vývar bol cca 2 cm nad tekvicou, osolíme, okoreníme, pridáme štipku chilli alebo kari korenia (podľa chuti) a varíme kým nie je tekvica mäkká. Následne rozmixujeme, vrátime na oheň, pridáme smotanu na zjemnenie (ja používam mlieko - pretože smotanu nemôžeme), prevaríme a podávame ozdobené tekvicovým olejom - môžeme pridať nasucho pražené tekvicové jadierka. Polievka je výborná a jednoduchá na prípravu. |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (20.1.2015, 11:49) |
Naša najobľúbenejšia už roky, odkedy poznám tekvičku hokkaido http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=41404&user=50161 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |