
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Jana O. (Olivia) ID 1265 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Malinová torta bez múky na spôsob Kilimandžára[ recept č. 57220 zo dňa 29.7.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY ***cesto:*** 10 vajec, 300 g cukor kryštálový (trstinový), 100 g kakaa ***plnka: ***250 ml šľahačková smotana, 250 g mascarpone, 2 PL medu, maliny (čerstvé, alebo mrazené), 1 bal. vanilk. cukru, 1 bal plátkovej želatíny, 1 prášková želatína ***okrem toho:*** 1 varová čokoláda na polevu (100g), 1/5 Cery, malinový džem POSTUP PRÍPRAVY Torta sa dá pripraviť aj ako klasická torta z dvoch korpusov na sebe, medzi nimi plnka, navrchu maliny poliate želatínou a ozdobené, ale ja som sa tentokrát inšpirovala MMB a Kilimandžárom podľa Adriana S. (adrika280) a výsledok sa mi celkom páčil. Tortička nie je náročná, je vhodná aj pre bezlepkovú diétu, nakoľko do nej nejde múka a výborne sa v nej dopĺňajú maliny s horkastým korpusom a sladkým krémom - vyskúšajte :). Postup: Upečieme si dva korpusy (2x 5 vajec), ja si cesto urobím naraz a pečiem vo dvoch formách naraz. Bielka vyšľaháme s dvoma tretinami cukru. Žĺtky vymiešame so zvyšným cukrom, zľahka pridáme ušľahané bielky a preosiate kakao. Cesto vylejeme do foriem vystlaných papierom na pečenie a pečieme 10 minút pri 180 °C, potom ešte 20-30 minút pri 150 °C (vyskúšajte špáradlom, keď je suché, je to ok). Necháme poriadne vychladnúť. Na plnku si vyšľaháme smotanu s vanilkovým cukrom, V druhej mise vyšľaháme mascarpone s medom a malinami (necháme si maliny aj na ozdobenie vrchu). Vmiešame šľahačku. Roztopíme si plátkovú želanínu (podľa návodu). Vlažnú želatínu vmiešame do plnky a vylejeme do misy vystlanej potravinárskou fóliou. (Misa by mala mať obvod menší z každej strany zhruba o 5 cm, aby sme tam mohli prikladať špicaté kúsky korpusu). Misa poputuje na pár hodín do chladničky. Jeden vychladnutý korpus olejeme roztopenou čokoládou vymiešanou s Cerou a necháme stuhnúť. Rozkrájame ho na 16 častí (vždy na polovicu, znovu na polovicu, atď). Korpus bez čokolády natrieme malinovým džemom, vyklopíme stuhnutú plnku a dookola obložíme nakrájaným čokoládovým korpusom. Do "diery" vysypeme zvyšné maliny a zalejeme želatínou, ktorú si vyrobíme podľa návodu z práškovej želatíny (Ja som použila namiesto vody šťavu z malín (po umytí pri odkvapkaní získate chutnú šťavu). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Eva M. (evita76) ID 15730 (1.8.2014, 18:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Natalia S. (Natty235) ID 112847 (31.7.2014, 21:43) |
Vyzerá famózne !!! ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika S. (Erika121160) ID 132795 (29.7.2014, 15:48) |
Ukladám, jednoduchý postup a krásny výsledok. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (29.7.2014, 18:53) |
Ďakujem Erika, verím, že sa Vám podarí lepšie ako mne a hlavne, že bude chutiť ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |