. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

SUSHI (alternatívne z bežných surovín) - RECEPT 57088

Kristina G. (kristing) ID 250333
.
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 6.8.2012
Naposledy: 2.10.2018 11:57
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

CHUŤOVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


SUSHI (alternatívne z bežných surovín)


[ recept č. 57088 zo dňa  ]


SUSHI (alternatívne z bežných surovín)


POTREBNÉ PRÍSADY

Niekoľko krát som pripravovala sushi zo surovín na to určených ako špeciálna sushi ryža a ryžový ocot. Sushi mne aj rodine veľmi chutí ale povedzme si pravdu na Slovenskom trhu sú tieto ingrediencie dosť predražené, aspoň čo som sa stretla s 1/2 kg balením sushi ryže za 2,50 e mi príde trošku moc za ryžu. Z toho dôvodu som teda vyskúšala alternatívu s bežnou guľatozrnnou ryžou a musím povedať že výsledok ma veľmi prekvapil a od tej doby som už sushi ryžu nikdy nekúpila. V nasledujúcom recepte teda priblížim ako teraz postupujem pri príprave \r\n Suroviny: guľatozrnná ryža (mne sa osvedčila značka BONNY),* ryžový ocot (keďže mi došiel použila som jablčný a vôbec to nevadilo), *cukor, *riasa NORA,*losos, *wasabi, *sójová omáčka (najviac sa mi osvedčila KIKKOMAN)

POSTUP PRÍPRAVY

.............

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Túto značku ryže som si overila a je nerozoznateľná od sushi ryže. Myslím ale, že hocijaká kvalitnejšia guľatozrnná by bola fajn.


Ryžu som poriadne premyla aby sa vyplavil všetok škrob. Robila som várku z piatich 200 ml odmeriek.


5 odmeriek ryže som zaliala 6 odmerkami studenej vody. Najprv sa prikritá ryža na silnom plameni priviedla k varu a následne sa približne 20 minút dovarievala na slabom plameni.


zálievka na ryžu sa pripravuje z pomeru ocot : cukor - 8:4... do uvarenej ryže sa následne pridáva podľa chuti. Ryža by nemala byť ani príliš kyslá ani sladká. Taká zlatá stredná cesta :)


Ryžu som poriadne premiešala so zálievkou a nechala vychladnúť,


pripravila som si lososa na prípravu Nigiri a maki. najradšej mám surového lososa. Robím tak že kúpim chladeného.Toho následne zmrazím a keď idem robiť sushi tak ho rozmrazím,,,ešte nikdy som žiadne problémy nemala a to ho robievam pomerne často. Najradšej mám chladené lososie filety z Lidlu.


a toto je už vyrobené fajné sushi,,,,, mňam :)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Najúžasnejší ovocný sirup***určite odporuuučam vyskúšať :) | SUSHI (alternatívne z bežných surovín)
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 (4.7.2014, 12:05)
ako náhradu za riasy skúste špenátové alebo mangoldové listy
ODPOVEDAŤnahlásiť
Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (3.7.2014, 20:23)
aj ja mám skvelú skúsenosť s ryžou bonny! dá sa urobiť na "lepkavo" a viem sa s nou pohrať aby bola aj o 2/3 viac sypká (zas nebude až tak sypká ako parboiled).
No na sushi dokonala :) ....neviete nejakú alternatívu k morským riasam? lahko sa teda nezhánajú...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristina G. (kristing) ID 250333 (4.7.2014, 7:56)
žiaľ pri nich som ešte na žiadnu náhradu neprišla. Najčastejšie ju kupujem v metre alebo cez internet.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína K. (28Tinka) ID 73056 (2.7.2014, 9:53)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (2.7.2014, 0:43)
Ďakujem za recept, najbližšie vyskúšam - nikdy sa mi ešte nepodarila dobrá ryža na sushi, tak sme zakaždým jedli len sashimi ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristina G. (kristing) ID 250333 (2.7.2014, 18:40)
Tak snáď sa podľa tohto receptu podarí
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu