
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
|
|
|
CHUŤOVKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)SUSHI (alternatívne z bežných surovín)[ recept č. 57088 zo dňa 1.7.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Niekoľko krát som pripravovala sushi zo surovín na to určených ako špeciálna sushi ryža a ryžový ocot. Sushi mne aj rodine veľmi chutí ale povedzme si pravdu na Slovenskom trhu sú tieto ingrediencie dosť predražené, aspoň čo som sa stretla s 1/2 kg balením sushi ryže za 2,50 e mi príde trošku moc za ryžu. Z toho dôvodu som teda vyskúšala alternatívu s bežnou guľatozrnnou ryžou a musím povedať že výsledok ma veľmi prekvapil a od tej doby som už sushi ryžu nikdy nekúpila. V nasledujúcom recepte teda priblížim ako teraz postupujem pri príprave \r\n Suroviny: guľatozrnná ryža (mne sa osvedčila značka BONNY),* ryžový ocot (keďže mi došiel použila som jablčný a vôbec to nevadilo), *cukor, *riasa NORA,*losos, *wasabi, *sójová omáčka (najviac sa mi osvedčila KIKKOMAN) POSTUP PRÍPRAVY ............. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Túto značku ryže som si overila a je nerozoznateľná od sushi ryže. Myslím ale, že hocijaká kvalitnejšia guľatozrnná by bola fajn. ![]() Ryžu som poriadne premyla aby sa vyplavil všetok škrob. Robila som várku z piatich 200 ml odmeriek. ![]() 5 odmeriek ryže som zaliala 6 odmerkami studenej vody. Najprv sa prikritá ryža na silnom plameni priviedla k varu a následne sa približne 20 minút dovarievala na slabom plameni. ![]() zálievka na ryžu sa pripravuje z pomeru ocot : cukor - 8:4... do uvarenej ryže sa následne pridáva podľa chuti. Ryža by nemala byť ani príliš kyslá ani sladká. Taká zlatá stredná cesta :) ![]() Ryžu som poriadne premiešala so zálievkou a nechala vychladnúť, ![]() pripravila som si lososa na prípravu Nigiri a maki. najradšej mám surového lososa. Robím tak že kúpim chladeného.Toho následne zmrazím a keď idem robiť sushi tak ho rozmrazím,,,ešte nikdy som žiadne problémy nemala a to ho robievam pomerne často. Najradšej mám chladené lososie filety z Lidlu. ![]() a toto je už vyrobené fajné sushi,,,,, mňam :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 (4.7.2014, 12:05) |
ako náhradu za riasy skúste špenátové alebo mangoldové listy |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Nela B. (Vetrovka) ID 121914 (3.7.2014, 20:23) |
aj ja mám skvelú skúsenosť s ryžou bonny! dá sa urobiť na "lepkavo" a viem sa s nou pohrať aby bola aj o 2/3 viac sypká (zas nebude až tak sypká ako parboiled). No na sushi dokonala ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Kristina G. (kristing) ID 250333 (4.7.2014, 7:56) |
žiaľ pri nich som ešte na žiadnu náhradu neprišla. Najčastejšie ju kupujem v metre alebo cez internet. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Kristína K. (28Tinka) ID 73056 (2.7.2014, 9:53) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina P. (Lanah) ID 250627 (2.7.2014, 0:43) |
Ďakujem za recept, najbližšie vyskúšam - nikdy sa mi ešte nepodarila dobrá ryža na sushi, tak sme zakaždým jedli len sashimi ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Kristina G. (kristing) ID 250333 (2.7.2014, 18:40) |
Tak snáď sa podľa tohto receptu podarí | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |